Ολη η αλήθεια για το χρέος

Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 1050 φορές, Ημερομηνία 1-2-2012 20:06

Το ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη και οι εκδόσεις «ΙΑΝΟΣ», σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο», διοργανώνουν συζήτηση με προβληματισμό με την ευκαιρία του νέου βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη «όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Ακταίον.

Ομιλητές – οργανωτές της εκδήλωσης με αλφαβητική σειρά είναι:
- Ισμήνη Παπαϊωάννου οικονομολόγος – δικηγόρος
- Ιωάννης Παπαϊωάννου οικονομολόγος – δικηγόρος
- Πέρσα Φώκιαλη αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου- οικονομολόγος η οποία και θα κάνει τη παρουσίαση του βιβλίου
Θα προλογίσει η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη πρώην πρύτανης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Την εκδήλωση – συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κούκουλας – οικονομολόγος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.
Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη είναι η πρώτη γυναίκα Πρύτανης και εκλέχτηκε τρεις φορές στην Ελλάδα (Παν/μιο Μακεδονίας), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Σορβόνη του Παρισιού από όπου έλαβε το Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών με άριστα και έπαινο.

Σπούδασε επίσης στο London School of Economics Berkeley (ΗΠΑ), ενώ της απονεμήθηκε το Α΄βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της περί της περιφερειακής ανάπτυξης της Ελλάδος. Επίσης το 2008 με διάταγμα και την υπογραφή του προέδρου της Γαλλίας Nicola Sarkozy της απονεμήθηκε το γαλλικό παράσημο του Εθνικού Τάγματος του Ιππότη της Legion d’ Honneur.


Ακολουθήστε την ΡΟΔΙΑΚΗ |

Παρακαλούνται οι διαχειριστές των ενημερωτικών site σε τοπικό κυρίως επίπεδο που αναπαράγουν τις ειδήσεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, να αναρτούν στο εξής μέρος της είδησης και να παραπέμπουν με ενεργό link στην συγκεκριμένη είδηση της ιστοσελίδας μας.

Για δική τους διευκόλυνση, τους παρέχουμε τον ενεργό σύνδεσμο.


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=159137&catid=1&maincatid=0

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Η Ροδιακή επιφυλάσσεται σε αντίθετη περίπτωση στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος αυτών που θα παραβιάσουν τους κανόνες περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η εφημερίδα Ροδιακή δεν υιοθετεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

comments powered by Disqus

Ρόδος - 1-2-2012 20:06