Kλειστός αύριο και μεθαύριο ο δήμος

Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 285 φορές, Ημερομηνία 11-9-2012 19:07

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τις διήμερες πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης, αύριο και μεθαύριο, κινείται αυτές τις ημέρες και ο Δήμος της Ρόδου.

Καταρχήν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, όλες αυτές τις ημέρες, και το Σαββατοκύριακο γίνονταν συνεννοήσεις με την ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια εξήγησε τι ακριβώς θα γίνει αύριο και μεθαύριο:

«Οι κινητοποιήσεις έχουν την έννοια της ενημέρωσης και αναστολής λειτουργίας των Δήμων, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους και εξηγούμε στους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν για ποιο λόγο είναι κλειστοί οι Δήμοι, μη εξυπηρετώντας τους πολίτες. Γιατί, θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες και σ’ όλη την κοινωνία ότι εμείς αγωνιζόμαστε για…να μην είναι μόνιμα οι Δήμοι κλειστοί».

«Βέβαια-συνέχισε-οι κινητοποιήσεις αυτές που γίνονται σε όλη τη χώρα, βρίσκουν νομίζω κατανόηση από τους πολίτες μια και οι Δήμοι είναι οι αποκεντρωμένες δομές που παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες και είναι και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνέχεια αποκεντρώνονται αρμοδιότητες, δίχως πόρους ή οι πόροι που είχαμε μειώνονται συνεχώς.

Υπάρχουν, όμως, και κόκκινες γραμμές που αν αυτές τις γραμμές τις περάσουμε, δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως Δήμοι. Ήδη, απ’ ό,τι ενημερώνομαι, σημαντικός αριθμός Δήμων τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη δεν θα μπορεί να πληρώσει το προσωπικό του και η πλειοψηφία των Δήμων μέχρι τέλος του χρόνου θα καταρρεύσει.
Αυτά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα, γι’ αυτό θέλουμε να τ’ αποτρέψουμε με τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή από μεριάς της ΚΕΔΕ και των Δημοτικών Αρχών όλης της χώρας».

Σημειώνεται ότι το προσεχές διήμερο, θα εργαστεί στο Δήμο προσωπικό ασφαλείας, όπως είναι η καθαριότητα ή κάτι έκτακτο που μπορεί να θέλει κάποιος στα ΚΕΠ. Όμως, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε χθες ότι για άλλες υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών, ανάμεσά τους και οι παιδικοί σταθμοί, υπάρχει μία αρχική απόφαση να μην ανοίξουν για να καταδείξουν τι σημαίνει γενικό κλείσιμο των Δήμων.

Όπως είπε θα ενημερωθούν οι γονείς αφού ο Δήμος εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή πάνω από χίλιες οικογένειες και αν οι Δήμοι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το προσωπικό, τότε δεν θα εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν θα κλείσουν οι Δήμοι.
«Γι’ αυτό, η ταλαιπωρία αυτή των δύο ημερών, είναι περισσότερο προς ενημέρωση για να δείξουμε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων είναι αναγκαία για να εξυπηρετούνται πρώτα οι πολίτες και μετά οτιδήποτε άλλο», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες στην Αθήνα και μάλιστα έχει προγραμματίσει και άλλες επαφές, όπως αύριο στις 6:00 το απόγευμα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για τη μαρίνα Μαντρακίου και το λιμάνι της Ακαντιάς.


Ακολουθήστε την ΡΟΔΙΑΚΗ |

Παρακαλούνται οι διαχειριστές των ενημερωτικών site σε τοπικό κυρίως επίπεδο που αναπαράγουν τις ειδήσεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, να αναρτούν στο εξής μέρος της είδησης και να παραπέμπουν με ενεργό link στην συγκεκριμένη είδηση της ιστοσελίδας μας.

Για δική τους διευκόλυνση, τους παρέχουμε τον ενεργό σύνδεσμο.


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=205548&catid=1&maincatid=0

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Η Ροδιακή επιφυλάσσεται σε αντίθετη περίπτωση στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος αυτών που θα παραβιάσουν τους κανόνες περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η εφημερίδα Ροδιακή δεν υιοθετεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

comments powered by Disqus

Ρόδος - 11-9-2012 19:07