Μπαρνιέ: "Εφικτή" η συμφωνία για κοινή τραπεζική εποπτεία

Πηγή Nooz.gr, Αναγνώστηκε 131 φορές, Ημερομηνία 14-9-2012 21:15

«Εφικτή αν και δύσκολη» η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλους του έτους για τον μηχανισμό κοινής τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το 2013, εκτίμησε ο ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε προτείνει είναι εφικτό και δύσκολο», δήλωσε ο Μπαρνιέ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Κύπρο.

«Είναι εφικτό να επιτύχουμε μια συμφωνία γι' αυτή την πρόταση πριν το τέλος Δεκεμβρίου», διαβεβαίωσε.

«Δεν θα σας το έλεγα αυτό αν οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν είχαν λάβει την απόφαση που έλαβαν στις 29 Ιουνίου», στη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ο Μπαρνιέ.

Στην εν λόγω Σύνοδο η εφαρμογή μιας κοινής εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης είχε οριστεί ως προϋπόθεση, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να μπορεί να δανείζει άμεσα τις τράπεζες χωρίς να μεσολαβούν τα κράτη, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να επιβαρύνεται το έλλειμμά τους.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει την ευθύνη επίβλεψης του συνόλου των περίπου 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης.

«Η πρότασή μας, που πάντα μπορεί να βελτιωθεί, είναι η πιο κοντινή σε αυτό που είχαν ζητήσει οι κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.


Διαβάστε όλο το άρθρο στο Nooz.gr
Ακολουθήστε την ΡΟΔΙΑΚΗ |

Παρακαλούνται οι διαχειριστές των ενημερωτικών site σε τοπικό κυρίως επίπεδο που αναπαράγουν τις ειδήσεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, να αναρτούν στο εξής μέρος της είδησης και να παραπέμπουν με ενεργό link στην συγκεκριμένη είδηση της ιστοσελίδας μας.

Για δική τους διευκόλυνση, τους παρέχουμε τον ενεργό σύνδεσμο.


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=206447&catid=2&maincatid=0

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Η Ροδιακή επιφυλάσσεται σε αντίθετη περίπτωση στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος αυτών που θα παραβιάσουν τους κανόνες περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η εφημερίδα Ροδιακή δεν υιοθετεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

comments powered by Disqus

Ρόδος - 14-9-2012 21:15