Το ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη και οι εκδόσεις «ΙΑΝΟΣ», σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο», διοργανώνουν συζήτηση με προβληματισμό με την ευκαιρία του νέου βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη «όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Ακταίον.

Ομιλητές – οργανωτές της εκδήλωσης με αλφαβητική σειρά είναι:
- Ισμήνη Παπαϊωάννου οικονομολόγος – δικηγόρος
- Ιωάννης Παπαϊωάννου οικονομολόγος – δικηγόρος
- Πέρσα Φώκιαλη αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου- οικονομολόγος η οποία και θα κάνει τη παρουσίαση του βιβλίου
Θα προλογίσει η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη πρώην πρύτανης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Την εκδήλωση – συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κούκουλας – οικονομολόγος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.
Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη είναι η πρώτη γυναίκα Πρύτανης και εκλέχτηκε τρεις φορές στην Ελλάδα (Παν/μιο Μακεδονίας), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Σορβόνη του Παρισιού από όπου έλαβε το Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών με άριστα και έπαινο.

Σπούδασε επίσης στο London School of Economics Berkeley (ΗΠΑ), ενώ της απονεμήθηκε το Α΄βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της περί της περιφερειακής ανάπτυξης της Ελλάδος. Επίσης το 2008 με διάταγμα και την υπογραφή του προέδρου της Γαλλίας Nicola Sarkozy της απονεμήθηκε το γαλλικό παράσημο του Εθνικού Τάγματος του Ιππότη της Legion d’ Honneur.