Με μια ακόμα εντυπωσιακή επιχείρηση τα στελέχη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κατάφεραν το πρωί της Κυριακής να εγκλωβίσουν και να οδηγήσουν στη συνέχεια στο σφαγείο της Ρόδου, άλλους 30 τράγους, οι οποίοι αδέσποτοι, έβοσκαν επί της Ρόδου – Λίνδου.

Η επιχείρηση εντοπισμού και περισυλλογής των ζώων αυτών, έγινε παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ηλία Μπούκλα και Δημήτρη Καρατζιά, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν όλο το στελεχιακό δυναμικό που έχει επιφορτιστεί με την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Το ζήτημα των αδέσποτων κοπαδιών σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, το οποίο για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα και με ουσιαστικές κινήσεις, απασχολεί έντονα τα τελευταία 15 χρόνια.

Βαρύ τίμημα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αυτής βοσκής, έχουν πληρώσει πολλές περιοχές πρασίνου σε ολόκληρο το νησί, ενώ πολλά από αυτά τα κοπάδια αποτελούν καθημερινό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος για δεκάδες ανυποψίαστους οδηγούς, αφού βρίσκονται καθημερινά τον δρόμο.

Μέχρι στιγμής τα εξειδικευμένα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων έχουν εντοπίσει κι έχουν μεταφέρει στο σφαγείο περισσότερα από 70 αδέσποτα κατσίκια, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται ο ρυθμός αυτός να αυξηθεί σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα.