Ρεπορτάζ:
Βαρβάρα Μπογδάνου
Barbara@rodiaki.gr
Λίζα Τσοπανάκη
lizatsopanaki@rodiaki.grΣχεδόν γεμάτο κατέπλευσε χτες το πρωί στη Ρόδο, το κρουαζιερόπλοιο Costa Fascinosa, που πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι στη Μεσόγειο. Πρόκειται για το στολίδι της εταιρίας ένα νεότευκτο πλοίο που κατασκευάστηκε στην Βενετία και το οποίο ξεκίνησε μόλις πριν μερικές μέρες τα ταξίδια του.

Με 2.932 επιβάτες και 1.050 άτομα πλήρωμα ήταν το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο χτες στο λιμάνι της Ρόδου, το οποίο και υποδέχτηκε νωρίς το πρωί η μπάντα του δήμου.
Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης μοιράστηκαν στους επιβάτες του λουλούδια και μελεκούνια.

Οι ναυτιλιακοί πράκτορες του πλοίου κ.κ. Τσαμπίκος και Μανώλης Χατζημιχάλης διοργάνωσαν με την πλοιοκτήτρια εταιρία εκδήλωση καλωσορίσματος στο πλοίο στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές, οι φορείς και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο καπετάνιος του πλοίου Ignazio Giardina αφού ενημέρωσε τους παριστάμενους για τα χαρακτηριστικά του Fascinoza, ευχαρίστησε τις αρχές για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την εταιρία να έρχεται στη Ρόδο ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα πολλά έργα τέχνης που φιλοξενεί το πλοίο και τα οποία μπορεί να θαυμάσει από κοντά ο επιβάτης.

Ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς τόνισε πόσο σημαντικό είναι για το νησί οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας προσθέτοντας ότι ειδικά η Costa θα μας τιμήσει τον Ιούνιο με την έναρξη του home port.”Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός επιλογής της Ρόδου εδώ και χρόνια από τις μεγάλες εταιρίες λέγοντας χαρακτηριστικά: «αυτό δίνει προσθετική αξία στο τουριστικό προϊόν για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα».

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων, ενώ τον καπετάνιο και το πλοίο καλωσόρισαν επίσης οι κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης βουλευτής Δωδεκανήσου, Αντώνης Καμπουράκης πρόεδρος ΕΞΡ, Γιώργος Αντώνογλου οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, Αδάμ Δαλάκας αστυνομικός διευθυντής, Αχιλλέας Ματσάγγος περιφερειακός διευθυντής Λιμενικού Σώματος και Νώντας Αξιώτης προϊστάμενος ΥΑΛΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος, η αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια, ο λιμενάρχης Ρόδου Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Νίκος Κουκούλης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μπάμπης Ευθυμιάδης, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΔΛΤΝΔ Παναγιώτης Ντόκος, ο προϊστάμενος του γραφείου διαβατηρίων Βασίλης Έξαρχος, η προϊσταμένη των ΤΥ του ΔΛΤΝΔ Μαρίκα Δεληγιάννη και ο τουριστικός πράκτορας του πλοίου Γιώργος Μιχαλάκης.