Την μαγεία του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου αποτυπώνουν μέσα από το φωτογραφικό τους φακό 24 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι και την μοιράζονται μαζί μας από την Κυριακή και για δύο εβδομάδες (έως τις 24 Σεπτεμβρίου), αναδεικνύοντας με τον ωραιότερο τρόπο τα μεσαιωνικά μνημεία που ζωντανεύουν μέσα από τις ιστορικές αναπαραστάσεις.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στην οδό Σωκράτους, στον χώρο του Παλιού Συσσιτίου, και οι μαγευτικές φωτογραφίες του φεστιβάλ που σε ταξιδεύει με τον πιο όμορφο τρόπο στο χρόνο, επιλέχθηκαν μεταξύ χιλιάδων από τους φωτογράφους που έζησαν από κοντά τη συναρπαστική αυτή περιπλάνηση στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι από την πρώτη χρονιά του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ ενώ έχει δοθεί έμφαση στο τελευταίο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

Ιππότες, άλογα, φακίρηδες, νεράιδες, μάγισσες, ζογκλέρ και ξιφομάχοι, μουσικοί και χορευτές, έρχονται ξανά στο προσκήνιο κάνοντας όσους παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στο Φεστιβάλ να προσμένουν το επόμενο και εκείνους που δεν είχαν αυτή την τύχη, να πείθονται προκειμένου να το παρακολουθήσουν από κοντά την επόμενη χρονιά.

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι: κ. Κωνσταντίνος Γρηγοράκης, κ. Δημήτρης Κλαδογένης και η κ. ʼννα Αχιολά ενώ υπεύθυνος συντονισμού είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γρηγοράκης. Οι φωτογράφοι που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι κατά αλφαβητική σειρά οι:

Αναστασιάδης Μάνος
Βαρώνος Σταύρος
Γιαννούρης Σταύρος
Γκανάτσιος Ανδρέας

Γρηγοράκης Κωνσταντίνος
Γιορδαμνή Κασσανή Βούλα
Καρασάββα Χριστίνα
Καταξενός Χρήστος

Κλαδογένης Δημήτρης
Κορκίδας Κωνσταντίνος
Κούκουλας Μόσχος
Κούρου Εβίτα

Λαμπριανίδης Παναγιώτης
Μπακάλης Μάνος
Μπαξεβάνογλου Εύα
Μπιλλιά Δανάη

Παστρικός Γιώργος
Πυλαρινός Ηρακλής
Σαρρής Μανόλης
Χατζηκαντής Βαλάντης

Χατζηνικήτας Ερίκος
Χατζηχριστοδούλου
Κατερίνα
Χριστοφής Τέρρυ
Herb Jung (Γερμανία)

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ, προβλήθηκε μάλιστα και βίντεο με δεκάδες φωτογραφίες από τους 24 φωτογράφους ενώ πλήθος κόσμου επέλεξε να αφιερώσει το βράδυ του στην έκθεση που ταξιδεύει στον Μεσαίωνα.
Ωράριο και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης:

Τρίτη 9:00-14:00
Τετάρτη 17:00- 21:00
Πέμπτη 9:00-14:00
Παρασκευή 9:00-14:00
Σαββάτο 17:00-21:00