Δριμεία επίθεση εναντίον των δύο βουλευτών Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη και Δημήτρη Γάκη εξαπέλυσε χθες μέσω του SKY ο δήμαρχος Σύμης, με αφορμή τη χθεσινή θερμή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου -μετά την εντολή του ΤΑΙΠΕΔ για ακύρωση του διαγωνισμού της μαρίνας Μαντρακίου και την αποκρατικοποίηση του λιμένα της Ακκαντιάς- και το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Ο κ. Παπακαλοδούκας καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των δύο κοινοβουλευτικών, υποστηρίζοντας πως είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν καταλάβει το ρόλο τους.

Για τον κ. Υψηλάντη δήλωσε πως το πρόβλημά του ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του από τη λαϊκή συνέλευση της Σύμης να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες στο εργοτάξιο του κλειστού γυμναστηρίου, γιατί γειτνιάζουν σπίτια, αλλά και δευτερευόντως γιατί… ίσως ενοχλείται από τη δραστηριότητα που επιδεικνύει για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ο συνάδελφός του Μάνος Κόνσολας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις. “Βλέπει τον κ. Κόνσολα να αγωνίζεται και να αποδίδει, ενώ αυτός κουράστηκε σε μια μέρα και αντέδρασε όπως αντέδρασε”.

Αναφορικά με την συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου χαρακτήρισε αστείο αν όχι τραγικό το να ασχολείται ο βουλευτής με τα βρόμικα WC του λιμανιού και όχι με το ξεπούλημα των λιμενικών υποδομών (σ.σ.: Τα αίματα στο ΛΤΝΔ ανέβηκαν με φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη και του δημάρχου Σύμης, όταν ο δεύτερος πρότεινε να ξεκινήσουν από σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις). «Έχει καταλάβει ποιός είναι ο ρόλος του ο κ. Υψηλάντης;

Έχει καταλάβει ότι είναι βουλευτής και όχι η Κατίνα της γειτονιάς κι έρχεται να μας κάνει παρατήρηση ότι η τουαλέτα είναι βρόμικη όταν όλη η Ελλάδα βρομάει;;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: “Η Δωδεκάνησος έχει ξεπουλήσει τα πάντα και πρέπει επιτέλους να της αφήσουν αυτά τα έσοδα που έχουν απομείνει.

Η διαχείριση και η εκμετάλλευση της μαρίνας και της Ακαντιάς πρέπει να παραμείνουν στη Ρόδο. Θα είναι ντροπή μας αν καταφέρουμε να τα χάσουμε και αυτά. Αυτοί που καθημερινά ξεπουλάνε την Ελλάδα δεν είναι Χρυσαυγίτες και βγήκε να καταγγείλει εμένα» δήλωσε φανερά οργισμένος ο δήμαρχος Σύμης.

“ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”
“Αυτοί οι άνθρωποι βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, στην καταστροφή της Ελλάδος. Συνεχίζουν την ίδια πορεία, δεν άλλαξε τίποτα και δεν θα αλλάξει τίποτα. Πριν εκλεγούν βουλευτές είναι διαφορετικοί και μετά ακολουθούν τη γραμμή που έχει αλλάξει ο αρχηγός τους.

Εγώ δεν ανοίγω κανένα μέτωπο, οι ίδιοι ανοίγουν μέτωπα, οι ίδιοι δε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του νομού μας και δε φθάνει αυτό, πάνε τώρα να ξεπουλήσουν και το λιμάνι της Ακαντιάς και τη μαρίνα. Αντί να πουν ότι δεν θα χρεωθούν αυτό το θέμα, δεν θα χρεωθούν την καταστροφή της Δωδεκανήσου και το ξεπούλημα του νομού, περί άλλων τυρβάζουν.

Δηλ. εγώ αύριο για να φέρω το σκάφος να αράξει στο Μαντράκι θα πληρώσω εισιτήριο, χαρτόσημο κλπ στον Τούρκο ή στον Γερμανό;;; Είμαστε μήπως υπό κατοχή; Ήθελαν συντεταγμένες κινητοποιήσεις, αλλά με τέτοιες πρακτικές φθάσαμε εδώ…“

“ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ Ο ΓΑΚΗΣ”
Για τον κ. Γάκη, ο κ. Παπακαλοδούκας, είπε ότι ήταν ατόπημα να μην συναντηθεί με τον θεσμικό παράγοντα του νησιού κατά την επίσκεψή του στη Σύμη για το θέμα των λαθρομεταναστών, αποκαλώντας τον «πραξικοπηματία», ενώ ήδη συντάσσει επιστολή που θα στείλει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για την συμπεριφορά του.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες κράτησης τους και την έλλειψη των απαραίτητων μέσων για την αποτροπή της εισόδου των μεταναστών στο νησί, ενώ για τη στάση του δημάρχου, ο κ. Γάκης δήλωσε ότι «Η επίκληση παρακρατικών μηχανισμών από τον δήμαρχο ήταν μεγάλο ατόπημα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί με την αθρόα είσοδο μη νόμιμων μεταναστών δεν δικαιολογεί μεθόδους βίας.

Αντιθέτως καταδεικνύει την αδυναμία του δημάρχου να συμβάλει με ψυχραιμία και στα πλαίσια της νομιμότητας αποτελεσματικά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα».

“ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ!”
Μιλώντας στον SKY παραδέχθηκε ότι ο ίδιος επεδίωξε να μην συναντήσει τον δήμαρχο, ο οποίος επικαλείται παρακρατικούς για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου που ο ίδιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ενώ θύμισε ότι εκείνος ήταν που χτυπούσε τις καμπάνες στο νησί σε παλιότερες επισκέψεις πολιτικών, όπως του Θεόδωρου Πάγκαλου…

“ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ”
Ο κ. Γάκης επισκέφθηκε και τον μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο ζητώντας την βοήθεια της Εκκλησίας στο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα που δοκιμάζει και την τοπική κοινωνία της Σύμης, υποστηρίζοντας ότι η θέση του εκπροσώπου της Εκκλησίας ήταν αρνητική και ψυχρή. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύμης δήλωσε στον SKY πως ο δεσπότης έδιωξε τον κ. Γάκη, λέγοντας του ότι «δεν θα κάνω Τέμενος… τον Πανορμίτη»!!!

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς Παπακαλοδούκα ότι ο κ. Γάκης δεν έδωσε κάποιο ποσό από το μισθό του για τους λαθρομετανάστες που συμπονάει, ο ίδιος απάντησε ότι έδωσε 300 ευρώ για να αγοράσουν γάλα…

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΥΒΡΕΩΝ
Εξοργισμένος με τις δηλώσεις του κ. Παπακαλοδούκα, ο Βασίλης Υψηλάντης απαντώντας μέσω του SKY έκανε λόγο για οχετό ύβρεων τον οποίο του επιστρέφει, λέγοντας ότι «από τον συγκεκριμένο δήμαρχο δεν περιμένει κανείς ν’ ακούσει ποτέ ένα ευχαριστώ.

Εγώ ουδέποτε τον κατηγόρησα ως Χρυσαυγίτη, αντιθέτως ο ίδιος χθες μόλις πήρα τον λόγο στο Λιμενικό Ταμείο –κι ενώ ήμουν ο μόνος βουλευτής που παρέστη στη συνεδρίαση- προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.

Έχει μια αχάριστη προσέγγιση, ενώ τελευταία αρχίζει να παραδίδει και κοινοβουλευτικά μαθήματα…», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο κ. Υψηλάντης υποστήριξε ότι τους τρεις μήνες της κοινοβουλευτικής του θητείας ο δήμαρχος Σύμης αρκετές φορές ζήτησε τη συμπαράστασή του για διάφορα θέματα, όπως και για το θέμα των λαθρομεταναστών.
«Εγώ θα συνεχίσω το έργο μου και την προσφορά μου στον τόπο, είτε το θέλουν αυτοί οι κύριοι είτε όχι», είπε καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ
Σημειώνεται ότι 100 λαθρομετανάστες εξακολουθούν να βρίσκονται στη Σύμη, στοιβαγμένοι στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ την Τρίτη έφυγαν 38 άτομα με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, μετά από ενέργειες του βουλευτή κ. Κόνσολα, σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα.