Σε master plan για την κρουαζιέρα θα προχωρήσει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Σε master plan για την κρουαζιέρα  θα προχωρήσει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Σε master plan για την κρουαζιέρα θα προχωρήσει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 607 ΦΟΡΕΣ

Δυναμική είσοδο στον τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού επιχειρεί να κάνει ο οργανισμός προώθησης ροδιακού τουρισμού, που έχει ως σκοπό του να καταρτίσει ένα muster plan, πάνω στο οποίο θα βασίσει την προβολή και διαφήμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής που θα εφαρμόσει, ξεκινά συνεργασία με το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου, καθώς θα χορηγηθεί υλικοτεχνική υποδομή στο γραφείο του λιμανιού ώστε να καταγράφονται αναλυτικά τα δεδομένα που αφορούν την κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου.

Η συνεργασία θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στις επόμενες μέρες όταν ο ΠΡΟΤΟΥΡ προμηθευτεί τον εξοπλισμό, και ακολουθήσει η εκπαίδευση του λιμενικού που θα χειρίζεται το πρόγραμμα.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου Νίκο Αρμπουνιώτη ο δήμαρχος Ροδίων και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ Στάθης Κουσουρνάς καθώς και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Μπάμπης Παλογιαννίδης.

Αναφορικά με το θέμα ο ΠΡΟΤΟΥΡ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού στον Λιμενάρχη Ρόδου, κ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη, και στον Διοικητή Λιμένος, κ. Δημήτρη Συκιανάκη, σχετικά με την καταγραφή ποσοστών αφίξεων στο λιμάνι της Ρόδου, που θα βοηθήσει σημαντικά στο πλαίσιο χάραξης νέας στρατηγικής για την προώθηση της κρουαζιέρας στη Ρόδο.

Μετά την σύμφωνη γνώμη του Λιμενάρχη, ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, θα αναλάβει τόσο την υλικοτεχνική υποδομή, όσο και την εκπαίδευση των λιμενικών υπαλλήλων, ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια από το χτίσιμο ενός συστήματος που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη εικόνα των Τουριστών που έρχονται στο νησί μας,όσο και τον πλοίων που θα εκτελούν εσωτερικές γραμμές από Πειραιά προς Ρόδο.

Στόχος είναι να υπάρξει ένα σύστημα στατιστικών στοιχείων για κάθε κίνηση εντός του Λιμένα Ρόδου, καθώς αυτό θα είναι μία σημαντική βοήθεια στις περεταίρω ενέργειες και στοχεύσεις στον τομέα του Θαλάσσιου Τουρισμού της Ρόδου.

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, με τη Ρόδο να πρωτοστατεί στην έλευση Τουριστών. Καταγράφοντας λοιπόν την ετήσια επιβατική κίνηση δια θαλάσσης θα μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, όπως τον αριθμό τουριστών, το προφίλ του σημερινού ταξιδιώτη (πχ. εθνικότητα), τις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το νησί μας, την εμπορική κίνηση με τα πλοία εσωτερικών γραμμών κτλ, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στο χτίσιμο της στρατηγικής που πρέπει να χαραχθεί για την προώθηση Θαλάσσιου Τουρισμού στη Ρόδο, καθώς και την ανάπτυξη των αντίστοιχων υποδομών για αυτό».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!