Στα Ποσειδώνια θα συμμετάσχει το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου

Στα Ποσειδώνια θα συμμετάσχει το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου

Στα Ποσειδώνια θα συμμετάσχει το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 799 ΦΟΡΕΣ

Εκπρόσωποι από το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου θα παραστούν και φέτος στα Ποσειδώνια, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα στο Metropolitan Expo.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία της διοίκησης αποτελούμενη και από υπηρεσιακούς παράγοντες θα δώσουν το παρών στο περίπτερο της ένωσης λιμένων Ελλάδας, αν και θα προβληθούν κυρίως πέντε μεγάλα λιμάνια της χώρας μέλη της ΕΛΙΜΕ.

Οι διοργανωτές επιβεβαιώνουν ότι το μέγεθος της έκθεσης και ο αριθμός των συμμετεχόντων χωρών θα καταρρίψουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων θα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με την έκθεση του 2012, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 36 συνέδρια, σεμινάρια και τεχνολογικές παρουσιάσεις.

Η συμμετοχή 1.800 εκθετών από 93 χώρες και περίπου 19.000 επισκεπτών στα Ποσειδώνια 2014 υπογραμμίζει την εξέχουσα σημασία που έχει η έκθεση αυτή για την ναυτιλιακή βιομηχανία, καθότι αποτελεί καταλύτη για την οριστικοποίηση νέων επενδύσεων, παρουσίαση νέων προϊόντων και συζήτηση θεσμικών και τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα την βιομηχανία αυτή.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε εκθέτες και επισκέπτες να έχουν μια παραγωγική εμπειρία και να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την συμμετοχή τους», δήλωσε προ ημερών στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

Στη συνέχεια υπογράμμισε την σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία, καθώς αποτελεί το 7% του ΑΕΠ της Ελλάδας, ενώ προσφέρει εργασία σε 192.000 άτομα.

Η σημασία των Ποσειδωνίων για την χώρα είναι πολλαπλή, καθώς προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και παράλληλα συνεισφέρουν περί τα 50 εκ. ευρώ στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία της χώρας.

Τα Ποσειδώνια προσελκύουν τουρισμό υψηλής απόδοσης, καθότι οι εκθέσεις συνεπάγονται αυξημένες δαπάνες για κατασκευή περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς εκθεμάτων, διαμονή και μετακινήσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και γεύματα κλπ.

Η διεθνής απήχηση των Ποσειδωνίων αντανακλά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια κυριαρχεί στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί αυτή τη στιγμή 3.669 ποντοπόρα πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 1.000 gt.

Η ελληνική ναυτιλία ηγείται παγκοσμίως αντιπροσωπεύοντας το 16,16% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα εκτοπίσματος και το 46,72% του ευρωπαϊκού στόλου σε ολική χωρητικότητα.

Η συνεχής επέκταση του ελληνικού στόλου και ο ταυτόχρονος εκσυγχρονισμός του έχει ως συνέπεια οι παροχείς ναυτιλιακών προϊόντων και υπηρεσιών από όλους τους τομείς του κλάδου να θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία πέρυσι δαπάνησε 13 δισ. δολάρια για το νέο ναυπηγικό της πρόγραμμα, επενδύοντας σε περισσότερα από 300 νέα καράβια κάθε τύπου.

Για το λόγο αυτό οι παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις της Άπω Ανατολής θα δώσουν δυναμικό παρόν αυτή τη χρονιά, που σημειώνει την μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε συμμετοχή ναυπηγείων στα Ποσειδώνια.

Τα Ποσειδώνια ανακοίνωσαν το πλούσιο Πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων κατά τη διάρκεια των οποίων κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κλαδικοί αναλυτές, τραπεζικοί και οικονομολόγοι, εφοπλιστές και εκθέτες θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν αναδυόμενες τάσεις και να μοιραστούν ιδέες για το μέλλον του κλάδου.

Μερικά από τα πλέον φλέγοντα και αμφιλεγόμενα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και των συνεντεύξεων τύπου που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων του κλάδου, όπως μελλοντικές τάσεις στον ναυπηγικό σχεδιασμό, νέα συνθετικά υλικά, εκπομπές αερίων και πρόληψη ατυχημάτων εν πλω, διαχείριση ναυτιλιακών κινδύνων, εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και νέες οικολογικές τεχνολογίες και εξελίξεις στην ναυτιλιακή επικοινωνία.

Τα Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν φέτος δύο εκθέσεις: Η πρώτη παρουσιάζει την συμβολή των Ελλήνων στις παγκόσμιες ναυπηγήσεις από 1873 έως 2013 και η δεύτερη προβάλει το έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, ένα έργο που κατασκευάζει ο ΟΛΠ Α.Ε. με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο μετατρέπει έναν παραλιμένιο χώρο σε “γειτονιά Μουσείων» αναβαθμίζοντας το λιμάνι σε Κέντρο Τουρισμού και Πολιτισμού.

Επιπλέον, ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως η ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Posidonia Cup, το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer και το τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament, προσφέρουν τη δυνατότητα ψυχαγωγίας και σύσφιξης των διαπροσωπικών σχέσεων στα 800 στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Τα Ποσειδώνια 2014 θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, ενώ η Έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό μερικές ώρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου