Επιμένει ...ροδίτικα η Costa

Επιμένει ...ροδίτικα η Costa

Επιμένει ...ροδίτικα η Costa

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1131 ΦΟΡΕΣ

Παρά τις φήμες η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει και φέτος το λιμάνι μας ως home port. Έρχεται το “Disney Magic”

Για τρίτη συνεχή χρονιά η εταιρία κρουαζιέρας Costa θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Ρόδου ως λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης τουριστών για κυκλικά ταξίδια στη Μεσόγειο.

Φέτος η εταιρία επέλεξε να δρομολογήσει στην περιοχή μας το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica, που τα τελευταία χρόνια δεν έπιανε το λιμάνι της Ρόδου. Το Classica θα αντικαταστήσει το κρουαζιερόπλοιο costa mediterranea που πραγματοποιούσε κυκλικά ταξίδια με αφετηρία και προορισμό το λιμάνι της Ρόδου πέρσι και το costa atlantica που ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε το home port ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της εταιρίας να διατηρήσει το πρόγραμμά της στην περιοχή μας, αποδεικνύει ότι παραμένει σταθερή στη χρήση του home port στο λιμάνι της Ρόδου.

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ότι προσανατολίζεται να σταματήσει τα κυκλικά της ταξίδια από όλα τα Ελληνικά λιμάνια λόγω κόστους, τελικά η costa με τα προγράμματα που ανακοίνωσε τα διέψευσε.
Παρ’ όλα αυτά ο θαλάσσιος τουρισμός εξακολουθεί να κατρακυλά στη Ρόδο και τα νούμερα να συρρικνώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρσι επισκέφθηκαν τη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια συνολικά 360.838 άτομα, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 477.413 άτομα.
Το 2011 οι επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων είχαν φτάσει τα 588.141 άτομα, το 2010 τα 564.612 άτομα και ένα χρόνο νωρίτερα τα 725.108 άτομα.

Τα νούμερα ειδικά του 2009 σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τη σημερινή κίνηση, γεγονός που αποτυπώνει τη μεγάλη πτώση της κρουαζιέρας στην περιοχή μας.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ DISNEY
Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι τη Ρόδο θα επισκεφτούν φέτος οι ήρωες της Disney, καθώς το κρουαζιερόπλοιο «Disney Magic» θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι την Τρίτη 1 Ιουλίου. Θα είναι το πρώτο από τα τρία ταξίδια τα οποία έχει προγραμματίσει στην περιοχή μας η εταιρία Disney Cruise Line, θυγατρική της The Walt Disney Company, έχοντας εντάξει σε αυτά και τη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο με τους ήρωες της Disney αναμενόταν πέρσι το καλοκαίρι στο λιμάνι μας όμως τελικά ο προγραμματισμός της εταιρίας άλλαξε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στις 7 το πρωί στη Ρόδο, προερχόμενο από τον Άγιο Νικόλαο και θα παραμείνει μέχρι τις 5 το απόγευμα για να αναχωρήσει στη συνέχεια για το Κουσάντασι.

Κατά το ταξίδι της 10ης Ιουλίου το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει την ίδια ώρα στο λιμάνι της Ρόδου προερχόμενο από την Πάτμο με προορισμό το Ηράκλειο, ενώ το τελευταίο ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί στις 19 του μήνα. Θα έρθει από το Κουσάντασι και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα για το Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη άφιξη του πλοίου, το λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσει τελετή υποδοχής, ενώ εκτός απροόπτου ο Μίκυ, η Μίνι, ο Γκούφυ, ο Ντόναλντ και οι υπόλοιποι ήρωες της Disney θα κατέβουν στο λιμάνι όπως συνηθίζουν για να συναντήσουν τους μικρούς τους φίλους που θα τους περιμένουν.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από τον Ιούνιο να επισκέπτεται ελληνικά λιμάνια, στο πλαίσιο του προγράμματος κρουαζιέρας.
Φέτος το κρουαζιερόπλοιο του Μίκυ Μάους, θα δέσει σε πέντε ακόμη λιμάνια, και πιο συγκεκριμένα σε Κατάκολο, Ρόδο, Ηράκλειο, Σαντορίνη και Κέρκυρα.

Το πρώτο πακέτο προβλέπει στάση στο λιμάνι του Πειραιά και στη Μύκονο, το δεύτερο θα δίνει στους επιβάτες του πλοίου την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» την Κέρκυρα και το τρίτο περιλαμβάνει στάση ή διανυκτέρευση σε Πειραιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Ρόδο. Υπάρχει επίσης πακέτο εννέα διανυκτερεύσεων, με επισκέψεις σε Πειραιά, Ρόδο, Μύκονο και Κατάκολο Ηλείας.

Το κρουαζιερόπλοιο «Disney Magic» έχει μήκος 340 μέτρα, χωρητικότητα 128.000 τόνους, διαθέτει 1.250 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει 3.650 άτομα (2.700 επιβάτες και 950 μέλη πληρώματος).

Εκτός από τα ελληνικά νησιά, το πλοίο θα δέσει φέτος το καλοκαίρι σε λιμάνια της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Κροατίας και της Μάλτας. Η εταιρία προσφέρει επίσης ταξιδιωτικά πακέτα για Μπαχάμες, Αλάσκα και Καραϊβική.

Οι εκδρομές στη Μεσόγειο θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Oσον αφορά τις τιμές είναι ιδιαίτερα "τσιμπημένες" αφού για μία τετραμελή οικογένεια η 7ημερη κρουαζιέρα θα τις στοιχίσει από 5.200 ευρώ μέχρι και 6.800 ευρώ (για την 12ημερη).

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου