Θέμα της το “Courier”

Θέμα της το “Courier”

Θέμα της το “Courier”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 762 ΦΟΡΕΣ

Εκδήλωση στο Κονέκτικατ με επίκεντρο το πλοίο-ραδιοφωνικό σταθμό που έμεινε στο λιμάνι μας 12 χρόνια

Σε λίγες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο…μακρινό Κονέκτικατ της Αμερικής μία εκδήλωση η οποία θα ζωντανέψει μία άλλη εποχή, αρκετές δεκαετίες πίσω, και η οποία στο επίκεντρό της θα έχει το θρυλικό πλοίο USCGC Courier της Φωνής της Αμερικής και, βέβαια, τη Ρόδο όπου παρέμεινε για δώδεκα χρόνια!

Το πλοίο-πλωτός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Φωνής της Αμερικής παρέμεινε στη Ρόδο, ως γνωστόν, από το 1952 έως το 1964 και μετέδιδε πρόγραμμα εν πλω αλλά και από ένα υπερυψωμένο μπαλόνι.
Τα πληρώματα του πλοίου αυτού συναντιούνται συχνά στην Αμερική και διοργανώνουν συναντήσεις, ωστόσο, εδώ και χρόνια το ίδιο κάνουν και αυτοί που υπηρέτησαν στη Ρόδο.

Η κα Μaria K. Lowther, μας ενημερώνει ότι έχει ιδρυθεί Ένωση αλλά και Ίδρυμα για το USCGC Courier Φωνή της Αμερικής το οποίο έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κάθε χρόνο διοργανώνει συνεστίαση. Φέτος, αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 21 Ιουνίου στην περιοχή «Νέο Λονδίνο» του Κονέκτικατ.

Ωστόσο, φέτος, το reunion αυτό θα έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα αφού θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός μοντέλου-ακριβούς αντίγραφου του πλοίου, κάτι που θα πλαισιωθεί με μία έκθεση και, βέβαια, πολλές δραστηριότητες. Αυτό θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακαδημίας Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται εκεί.

Όπως επισημαίνεται, όμως, πάνω απ’ όλα, αυτό το ετήσιο ραντεβού έχει το χαρακτήρα μίας γιορτής του πληρώματος, των οικογενειών των ανθρώπων που βρέθηκαν και υπηρέτησαν στο πλοίο όταν αυτό βρισκόταν εδώ αλλά, κυρίως, της Ρόδου και των ανθρώπων της. Σημειώνεται ότι, όλα αυτά τα χρόνια, οι δεσμοί παραμένουν αφού δημιουργήθηκαν ακόμη και οικογένειες εδώ που στη συνέχεια μετακόμισαν στην Αμερική και οι συναντήσεις αυτές αποτελούν, στην ουσία, μία ημέρα μνήμης για τη Ρόδο.

Όπως επισημαίνει η κα Lowther, το Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει 49 χιλιάδες δολάρια από τα 52 χιλιάδες δολάρια που απαιτούνται για την έκθεση. Επίσης, έχουν πληρώσει 30 χιλιάδες δολάρια για το μοντέλο του πλοίου και 15 χιλιάδες δολάρια για τα υπόλοιπα που θα το πλαισιώσουν, τις φωτογραφίες του πλοίου, των οικογενειών αλλά και φωτογραφίες της Ρόδου και ανθρώπων της.

Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα είναι ότι θέλουν να γνωρίζουν οι ροδίτες ότι, όλα αυτά τα χρόνια, οι οικογένειες του Courier δεν τους έχουν ξεχάσει!

Ενδεικτικό του πόσο μεγάλο είναι το event είναι ότι μέχρι και τον προηγούμενο μήνα είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις 16 με 21 Ιουνίου εκατό μέλη πληρώματος και οι οικογένειές τους, πρώτης και δεύτερης γενιάς!
Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά προς αλλά και από τη Ρόδο υπάρχει συνεργασία με το πρακτορείο «Triton».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η δημοτική επιτροπή του δήμου Ρόδου

Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Διακοπή υδροδότησης αύριο στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Ιαλυσό λόγω βλάβης

Νέο Δ.Σ. στο τμήμα Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η)

Κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου σε απεργία και μαζική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΥΑΡ και ηλεκτρονικά

Στα χέρια της ασφάλειας Ρόδου σπείρα διαρρηκτών ρομά που ήρθαν στη Ρόδο και ρήμαξαν δεκάδες σπίτια