Οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης άλλαξαν τα… φώτα του δήμου

Οι καταστηματάρχες  της Παλιάς Πόλης άλλαξαν  τα… φώτα του δήμου

Οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης άλλαξαν τα… φώτα του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2412 ΦΟΡΕΣ

Είδαν κι απόειδαν ότι τίποτε δεν γίνεται κι ανέλαβαν πρωτοβουλίες

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αφού επί πολλές εβδομάδες παρακαλούσαν τους αρμόδιους του Δήμου της Ρόδου να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη και δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες οι ίδιοι στη «Ροδιακή» με έξοδα δικά τους αγόρασαν τις λάμπες που απαιτούνται και αντικατέστησαν τις καμένες (20 στο σύνολό τους) στα Μεσαιωνικά τείχη της Ρόδου(!) ενώ παράλληλα προσέλαβαν και εργάτη καθαριότητας τον οποίο πληρώνουν επίσης με δικά τους έξοδα, για να καθαρίζει τα πάρκα και τους κάδους των σκουπιδιών ανά μισή ώρα!

Τις πληροφορίες, που ουσιαστικά αποτυπώνουν την αγωνία των ίδιων των καταστηματαρχών του νησιού μας, να γίνει η πόλη μας πολύ πιο καθαρή και εμφανίσιμη για τις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που θα μας επισκεφθούν, επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» το μέλος του συλλόγου κ. Διαμαντής Φοιτός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη, αφού όπως σημείωσε, στην Θαλασσινή πύλη από τις 25 λάμπες στα τείχη άναβαν μόνο οι 5.

«Υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την πρωτοβουλία ως σύλλογος – είπε ο κ. Φοιτός μιλώντας στη Ροδιακή- γιατί οι απαντήσεις που μας έδιναν οι αρμόδιοι του Δήμου ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Θέλετε ένα παράδειγμα; Όταν τους ζητήσαμε να αλλάξουν τις καμένες λάμπες μας είπαν ότι… δεν υπάρχουν! Για τέτοια κατάντια μιλάμε» κατέληξε ο κ. Φοιτός.

«Τι νόημα έχει να πληρώνουμε τα τέλη;»
Έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής πάντως είναι εξοργισμένοι με την τακτική της αδιαφορίας που ακολουθείται σε βάρος τους. Οι ίδιοι τόνιζαν χθες ότι αντί ο δήμος να μεριμνήσει για όλα αυτά που οι ίδιοι δρομολόγησαν, μια και πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού.

Οι ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα ως σύλλογος, αξίζει να σημειωθεί ότι θα επεκταθούν και το αμέσως επόμενο διάστημα, σε ολόκληρη την Μεσαιωνική πόλη.
«Αν αυτοί θέλουν να μας εγκαταλείψουν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» τόνιζαν οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με έξοδα του συλλόγου καθαρίστηκε το παρκάκι στην είσοδο της Κολώνας (πιάτσα ταξί) κουρεύτηκαν τα δέντρα και φωτίστηκε αντίστοιχα.

Επίσης όλα τα καθαριστικά (τύπου χελώνας) που ήταν στα τείχη τα έβγαλαν και τα έπλυναν καθώς ήταν γεμάτα με χώμα, ενώ ανά μισή ώρα μετά τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα, υπάρχει άνθρωπος που αδειάζει τα καλαθάκια με τα σκουπίδια και αδειάζει σακούλες σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Επίσης στο πλαίσιο αυτό έχουν συγκροτήσει ειδικό μηχανισμό στην Παλιά Πόλη ο οποίος απαγορεύει στο μέτρο που είναι εφικτό τους επαίτες να μπαίνουν και να ενοχλούν τους διερχόμενους τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο