Έκκληση Κρεμαστινού για το Ογκολογικό Κέντρο

Έκκληση Κρεμαστινού  για το Ογκολογικό Κέντρο

Έκκληση Κρεμαστινού για το Ογκολογικό Κέντρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει να μας ενώνει

Έκκληση να δουλέψουν όλοι συντονισμένα για να αποκτηθεί το συντομότερο δυνατό το Ογκολογικό Κέντρο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, απηύθυνε, χθες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, πρώην Υπουργός, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η εμπλοκή έχει να κάνει με την εξεύρεση της αίθουσας για τα μηχανήματα.

«Όλοι πρέπει να ενωθούν για να γίνει το μεγάλο βήμα να αποκτηθεί η αίθουσα υποδοχής των μηχανημάτων για το Ογκολογικό κέντρο για να γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως έγιναν με το αιμοδυναμικό», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Όπως είπε, θέλησε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου και θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχει η δημιουργία του, ανέφερε ότι στο αιμοδυναμικό που λειτουργεί έχουν ξεπεράσει τις εκατό οι στεφανιογραφίες και τις τριάντα οι αγγειοπλαστικές, τα μπαλονάκια.

Όμως, στο αιμοδυναμικό, είχαμε την αίθουσα οπότε και το ΕΣΠΑ το χρηματοδότησε και ο ίδιος έκανε τις ενέργειες που έπρεπε με το Αττικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο και σήμερα, όπως είπε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε ότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι εύκολα από εμφράγματα στη Ρόδο και, βέβαια, ότι δεν ταλαιπωρούνται με το να ανα-γκάζονται να μεταβαίνουν για στεφανιογραφίες στην Αθήνα.

Η δεύτερη αιτία θανάτων σήμερα είναι, δυστυχώς, η επάρατος-συνέχισε ο Καθηγητής-και είναι εξίσου σημα-ντικό με την πρώτη διότι, δυστυχώς, αυξάνονται οι αριθμοί και μεταβαίνουν οι Δωδεκανήσιοι στην Αθήνα και εκλιπαρούν να βρουν μία θέση για να κάνουν ακτινοθεραπεία.

«Δεν είναι, λοιπόν, ένα θέμα το οποίο μπορούμε να το αγνοούμε», είπε και θέλησε να το διαχωρίσει με το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αναλώσιμα στο νοσοκομείο. Και είπε, στη συνέχεια: «Θέλω λοιπόν να γίνει αντιληπτό απ’ όλο τον κόσμο ότι εάν είχαμε την αίθουσα έτοιμη, το ογκολογικό θα λειτουργούσε.

Όλα τα άλλα βήματα γίνονται αυτόματα. Εάν δεν έχεις χώρο να βάλεις τα μηχανήματα δεν τα εγκρίνει το ΕΣΠΑ, εάν δεν υπάρχουν τα μηχανήματα δεν έρχονται γιατροί», είπε, συμπληρώνοντας ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις ογκολόγων.

Σημείωσε, ακόμη, ο βουλευτής, ότι για την αίθουσα ο Δημόκριτος θέτει αυστηρές προδιαγραφές για να διασφαλίζεται ότι δεν διαχέονται ακτινοβολίες έξω ενώ χάθηκε χρόνος επειδή απορρίφθηκαν τα σχέδια που είχε υποβάλει το νοσοκομείο. Έτσι, τώρα ξεκινούν από την αρχή για να χρηματοδοτήσει τις μελέτες το Υπουργείο.

Γι’ αυτό ο ίδιος απευθύνει έκκληση και σε ευγενείς συμπατριώτες μας να συμβάλουν στην απόκτηση της αίθουσας για να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του παρέδρου του Ελεγκτικού συνεδρίου, του ελέγχου των δαπανών, σχέδια, διαγωνισμός και ενστάσεις που είναι χρονοβόρα. Μάλιστα, ανέφερε ότι, εάν όλα αυτά παρακαμφθούν μπαίνουμε κατευθείαν στη δεύτερη φάση και δεν θα χρειαστεί πάνω από 1-1,5 χρόνος.

Στη συνέχεια, όμως, επειδή, όπως είπε, ακούγονται διάφορα, απηύθυνε έκκληση τόσο ο νυν Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, όσο και ο νέος κ. Γιώργος Χατζημάρκος, «πρέπει και οι δύο να συμβάλουν θετικά ούτως ώστε να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο». Και συνέχισε:

«Κάνω, λοιπόν, δημόσια έκκληση το ογκολογικό να ενώσει όλους αντί να του διχάζει. Αντί, δηλαδή, να διαπληκτίζονται για το ποιος έχει το πάνω χέρι, ποιος έχει κάνει τα πολλά και ποιος τα λίγα, παρακαλώ όλοι να συναισθανθούν ότι είναι ένα μεγάλο θέμα, αφορά όλη τη Δωδεκάνησο, αφορά όλους μας και να ενωθούν όλοι κάτω από το ογκολογικό».

Ο ίδιος, θεωρεί, ακόμη, ότι δεν μπορεί να δώσει το Κράτος 4,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για τα μηχανήματα στιγμή που το νοσοκομείο δεν έχει ούτε για αναλώσιμα, ενώ μέσω του ΕΣΠΑ θα τα πάρουμε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ούτε η Αθήνα δεν έχει τα μηχανήματα που θα έρθουν εδώ.
«Η έκκλησή μου είναι προς όλους, να δουλέψουν όλοι συγχρονισμένα και συντονισμένα το ταχύτερο δυνατό να αποκτηθεί το ογκολογικό τμήμα το οποίο είναι θέμα ζωής και θανάτου», κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Στην Πάτμο ο Γιώργος Νικητιάδης για την Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου των δύο διαμερισμάτων στην Αθήνα

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου