Η άλλη όψη της πυρηνικής απειλής

Η άλλη όψη της  πυρηνικής απειλής

Η άλλη όψη της πυρηνικής απειλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Από το δ.σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηριου της Μεσογείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου και τα μέλη του, με δικαιολογημένη αγωνία, και ανησυχία, παρακολουθούν την διαδικασία “καταστροφής” των χημικών όπλων της Συρίας, τα οποία διασχίζοντας την ανατολική Μεσόγειο ξεφορτώνονται σε ειδικό πλοίο Δυτικά της Κρήτης προκειμένου να υποστούν την διαδικασία της υδρόλυσης.

Παλεύαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ματαίωση εγκατάστασης και λειτουργίας νέων πυρηνικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή μας, των οποίων τις ολέθριες συνέπειες ενός ατυχήματος βιώσαμε αυτά τα χρόνια από ατυχήματα που σκότωσαν χιλιάδες κόσμο. Τώρα ένα νέο κεφάλαιο δυστυχώς ανοίγει με τα κατάλοιπα των χημικών όπλων.

Στους 1.250 τόνους των Συριακών χημικών περιλαμβάνονται εξαιρετικά τοξικές ουσίες όπως το αέριο της μουστάρδας αλλά και το μεθυλφωσφορικό οξύ από το οποίο παράγεται το θανατηφόρο δηλητήριο “σαρίν”. Ακόμα και ένα λίτρο από αυτές τις ουσίες μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η μυστικότητα με την οποία πραγματοποιείται η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας αποδεικνύει τους κινδύνους που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα και παρά τις όποιες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες οργανώσεων και Αυτοδιοίκησης καμμιά απάντηση δεν παρέχεται επίσημα. Θα περιμέναμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να υπάρξει σοβαρή αντίδραση για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου νεκροταφείου θανάτου, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ούτε αντίδραση, ούτε καμμιά άλλη δικαιολογία.

Οι “δυνατοί” της γης συνεχίζουν το δικό τους “έργο” για το “καλό” της ανθρωπότητας, αδιαφορώντας αν η Μεσόγειος καταστραφεί και οι Λαοί της μεγάλης Λεκάνης της Μεσογείου χάσουν για χρόνια το ζωτικό χώρο του θαλάσσιου πλούτου της, τροφοδότη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δυστυχώς παραμένουμε εκτεθειμένοι και εγκλωβισμένοι στα μεγάλα συμφέροντα αυτών που έχουν κάθε λόγω να συντηρούν και να δημιουργούν πολέμους αδιαφορώντας για τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων ολόκληρων περιοχών όπως η Μεσόγειος.
Δ.Σ. Αντιπυρηνικού
Παρατηρητηρίου Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"