Κινέζοι διπλωμάτες στο Ινστιτούτο Αιγαίου

Κινέζοι διπλωμάτες στο Ινστιτούτο Αιγαίου

Κινέζοι διπλωμάτες στο Ινστιτούτο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Κινέζοι διπλωμάτες θα φοιτήσουν από του χρόνου στο ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου που λειτουργεί στο νησί μας εδώ και είκοσι χρόνια.

Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά χτες τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκο, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Περιφέρεια.
Το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου είναι ένα ανεξάρτητο επιστημονικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1991 ως Ν.Π.Δ.Δ. με έδρα τη Ρόδο και άρχισε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 1994. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, σκοποί του Ινστιτούτου είναι η έρευνα και μελέτη του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.

Για την πραγματοποίηση του σκοπού του, το Ινστιτούτο προβαίνει στη συγκρότηση αρχείου και συλλογών, στη συ- γκέντρωση των κανόνων που απαρτίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ναυτικό Δίκαιο, στη διενέργεια ερευνών, στη συγγραφή μελετών, στη δημοσίευση επιστημονικών ανακοινώσεων και έκδοση επιστημονικού δελτίου, στη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων, σε συνεργασία με επιστήμονες και επιστημονικά ιδρύματα και επιστημονικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην έκδοση γνωμοδοτήσεων καθώς και σε κάθε άλλη ενδεικνυόμενη δραστηριότητα.

Το Ινστιτούτο υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι πόροι του προέρχονται κυρίως από επιχορηγήσεις των Υπουργείων, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς επίσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Σημειώνεται ότι κύριο θέμα συζήτησης του πρέσβη με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας αποτέλεσε η επίσκεψη στη Ρόδο την Κυριακή του προέδρου της Κίνας, Σι Τσιν πινγκ.
Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής: «Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κο. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Ζού Χιαόλι.

Ο κ. Ζού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή δηλώνοντας πως αυτή αποτελεί την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στη Ρόδο.
Έγινε συζήτηση για την υποδοχή του προέδρου της Κίνας στη Ρόδο.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα τόσο σε σχέση με τον Τουρισμό όσο και εμπορικής συνεργασίας.
Ο πρέσβης επεσήμανε ιδιαίτερα τη λειτουργία της Ροδιακής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου της Θάλασσας και δήλωσε πως μετά από πρωτοβουλία του, τον επόμενο χρόνο θα φοιτήσουν σ’ αυτό Κινέζοι διπλωμάτες».

Διαβάστε ακόμη

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»