Βίντεο: Χωρίς στήριξη από κανέναν δίνει τη μάχη ο Μιχάλης Σεΐτης

Βίντεο: Χωρίς στήριξη από κανέναν δίνει τη μάχη ο Μιχάλης Σεΐτης

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 21097 ΦΟΡΕΣ

Άλλες χώρες τον “πλεύρισαν” για να αλλάξει υπηκοότητα

Σε κατάσταση αδιέξοδου βρίσκεται ο γνωστός Ρόδιος αθλητής Μιχάλης Σεϊτης που συνεχίζει να δίνει μόνος του τη μάχη σπάζοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ και εξασφαλίζοντας χρυσό μετάλλιο, χωρίς η πολιτεία να του παρέχει την οποιαδήποτε στήριξη.

Ο Μιχάλης που κατατάσσεται επισήμως πρώτος στα 400 μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο από συμμετοχές του σε επίσημους αγώνες, δεν επιδοτείται με ούτε ένα ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να κάνει περήφανους όχι μόνο τους συντοπίτες του, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες, για τις σπουδαίες επιδόσεις μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το τροχαίο ατύχημα που του στέρησε το ένα του πόδι.

Την ίδια ώρα, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πρωταθλητισμού και λόγω μάλιστα της ιδιαιτερότητας της κατάστασής του, είναι αναγκασμένος να πληρώνει ο ίδιος τον εξοπλισμό του (τεχνητό μέλος), ο οποίος είναι ιδιαίτερα ακριβός, ενώ μάλιστα πρέπει να καλύπτει ο ίδιος τα έξοδα του και για τις φυσιοθεραπείες που πραγματοποιεί στην Αθήνα, τη μεταφορά, τη διαμονή και διατροφή του κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των φυσιοθεραπειών που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Ο Μιχάλης που τρείς μήνες μετά το ατύχημά του, έτρεξε σε αγώνες με τεχνητό μέλος και ένα χρόνο μετά κατέρριψε πανελλήνιο ρεκόρ, έχει τη στήριξη της πολιτείας μόνο στα λόγια, την ώρα που αντίστοιχοι αθλητές σε άλλες χώρες επιδοτούνται με αρκετά χρήματα.

Αντίστοιχα, εδώ στην Ελλάδα ο Μιχάλης βιώνει το εξής παράλογο: δεν δικαιούται επίδομα αναπηρίας (παρότι στα χαρτιά έχει 50% αναπηρία) γιατί το πόδι του είναι κομμένο από το γόνατο και κάτω (!), ενώ όποιος αθλητής ανήκει στην Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και καταρρίπτει ρεκόρ ή λαμβάνει χρυσά μετάλλια, δεν πληρώνεται, κάτι όμως που δεν συμβαίνει και στους αρτιμελείς αθλητές που βρίσκονται σε άλλες Ομοσπονδίες.

Μάλιστα, μιλάμε για ένα εξευτελιστικό ποσό της τάξεως των 300-400 ευρώ μηνιαίως, την ώρα που τα ΑμΕΑ σε άλλες χώρες όπως τις Σκανδιναβικές, το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στις 3 με 4 χιλιάδες ευρώ!

Ο Ρόδιος αθλητής που δίνει μαθήματα ζωής σε χιλιάδες συμπολίτες μας, ενώ ζήτησε πριν από μήνες (Φεβρουάριο), στήριξη από περιφέρεια, δήμο ή και άλλους τοπικούς φορείς προκειμένου να του επιχορηγήσουν ένα ποσό από τα έξοδά του, ενημερώθηκε πως αυτό είναι αδύνατο καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Μιχάλης πρέπει να προπονείται τουλάχιστον 5-6 ώρες την ημέρα γεγονός που καθιστά ανέφικτη οποιαδήποτε σκέψη για να δουλέψει και πως αυτή τη στιγμή η μοναδική στήριξη που έχει είναι 5-6 επιχειρήσεις της Ρόδου που είναι και οι χορηγοί του, χωρίς όμως να καταφέρνει να καλύψει όλα τα απαραίτητα έξοδα.

Ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη με βάση το ranking list στην κατηγορία του, έχει μάλιστα ήδη δεχθεί προτάσεις από άλλες χώρες προκειμένου να συμμετάσχει με τη δική τους σημαία στους επόμενους Παγκόσμιους Αγώνες, ενώ μάλιστα θα του επιδοτούν τις προσπάθειες του.

Και δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στη χώρα μας αναφορικά με την αντιμετώπιση της πολιτείας σε άτομα με αναπηρίες, ότι ξένες χώρες αναγνωρίζουν το ταλέντο του Μιχάλη και του ζητούν να αλλάξει υπηκοότητα προκειμένου να τους εκπροσωπήσει, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα απαξιώνει τη σπουδαία αυτή προσπάθεια και νίκη για τον Ρόδιο αθλητή.

Ο ίδιος μάλιστα που θα βρεθεί στις 18 Αυγούστου στην Ουαλία προκειμένου να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σκέφτεται πολύ έντονα, το ενδεχόμενο να κάνει την τελευταία του εμφάνιση ως αθλητής, αφού η πολιτεία δεν του δίνει την βοήθεια που χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους.

Έτσι λοιπόν, αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς προκειμένου να βοηθήσουν έστω στο ελάχιστο πράττοντας το αυτονόητο για το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αυγούστου, ο ίδιος ίσως αναγκαστεί να παρατήσει τον Πρωταθλητισμό.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης