Εκδήλωση σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ροδίτικου σουβενίρ

Εκδήλωση σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ροδίτικου σουβενίρ

Εκδήλωση σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ροδίτικου σουβενίρ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1031 ΦΟΡΕΣ

"Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα εάν η Ρόδος αποτελούσε πηγή έμπνευσης για μερικά από τα κορυφαία γραφιστικά γραφεία της χώρας; "
Την Κυριακή 27 Ιουλίου, στη Σωκράτους 153, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γνωριμίας του κοινού της Ρόδου με την πρωτοβουλία When in Greece, Rhodes και τους συντελεστές της.


When in Greece, Rhodes. Μια ομάδα από αρχιτέκτονες αποφάσισαν να βάλουν στο χρονοντούλαπο τα φολκλόρ τουριστικά αναμνηστικά του νησιού και να δημιουργήσουν κάτι νέο, όμορφο, με μοντέρνο σχεδιασμό, από Έλληνες δημιουργούς, με θέμα το νησί της Ρόδου.
Η πρωτοβουλία έρχεται να ακολουθήσει ένα νέο ρεύμα ποιοτικών προτάσεων πάνω στο ελληνικό σουβενίρ που εξελίσσεται πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, προωθώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ελληνικού σχεδιασμού.

Στα πλαίσια αυτών των κινήσεων οι When in Greece, Rhodes δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο χώρο στη καρδιά της Παλιάς Πόλης και προσκάλεσαν ορισμένα από τα κορυφαία γραφιστικά γραφεία της χώρας, να εμπνευστούν από τον πολιτισμό και την μοναδικότητα του νησιού και να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό και την έννοια του αναμνηστικού αντικειμένου.

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αποτελούν οι μοντέρνες γραφιστικές αποδόσεις του Ροδίτη γραφίστα Λέανδρου Κατσούρη, για ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα -και όχι μόνο- τοπόσημα του νησιού, οι οποίες κυριαρχούν στο χώρο, συνυπάρχοντας με τα σουβέρ από τσιμέντο των A Future Perfect, πάνω στα οποία απλώνεται ανάγλυφα ο χάρτης της πόλης της Ρόδου και τις δημιουργικές προτάσεις των Protoleum για το ελληνικό σουβενίρ. Και η λίστα επεκτείνεται...

Η εκδήλωση έχει σκοπό τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την πρωτοβουλία καθώς και την επαφή με ροδίτες καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο