Πενήντα δικογραφίες για κλοπές!

Πενήντα δικογραφίες για κλοπές!

Πενήντα δικογραφίες για κλοπές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Πριν ακόμα συμπληρώσει τα 18 του χρόνια

Άρχισε να επιδίδεται στις κλοπές και τις διαρρήξεις πριν από δύο χρόνια όταν ήταν σε ηλικία μόλις 16 ετών και σήμερα, που έχει πλέον συμπληρώσει τα 18, έχει καταφέρει να σχηματιστούν σε βάρος του τουλάχιστον 50 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τις οποίες απολογήθηκε στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές!

Ο λόγος για τον 18χρονο ΡΟΜΑ που συνελήφθη (για ακόμη μία φορά) στις 17 Ιουλίου για διακεκριμένες κλοπές και σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου!
Η απολογία του αθίγγανου ήταν να γίνει χθες, ωστόσο οι συγγενείς του ζήτησαν να του διοριστεί δικηγόρος από την ανάκριση και έτσι πήρε εκ νέου προθεσμία μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται δε πως για όλες τις προηγούμενες δικογραφίες ο νεαρός αθίγγανος είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς ήταν ανήλικος και δεν μπορούσε να προφυλακιστεί.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 18χρονο ΡΟΜΑ σε ότι αφορά την τελευταία υπόθεση που κατηγορείται ξεκίνησε το απόγευμα της 17ης Ιουλίου 2014 όταν μετέβη σε σπίτι φοιτήτριας που απουσιάζει και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μητρόπολης και επιχείρησε να εισέλθει σε αυτό. Έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, όταν γείτονες τον καταδίωξαν με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν. Τότε ο νεαρός αθίγγανος για να διαφύγει έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και στράφηκε κατά ενός πολίτη απειλώντας τον, ότι θα τον σκοτώσει!

Τελικά ο 18χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που είχαν ειδοποιηθεί. Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ο νεαρός αθίγγανος μπήκε από ανοικτή μπαλκονόπορτα σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Επίσης την 1η Ιουλίου αποπειράθηκε να εισέλθει από μπαλκόνι πρώτου ορόφου σε σπίτι όμως και εκεί έγινε αντιληπτός και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του. Τέλος στις 8 Μαΐου 2014 βραδινές ώρες αποπειράθηκε να εισέλθει σε κατοικία ημεδαπού, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και αφού τον χτύπησε στο κεφάλι με άγνωστο αντικείμενο τράπηκε σε φυγή!

Σημειώνεται πως σύμφωνα τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ο κατηγορούμενος εντόπιζε οικίες στην πόλη της Ρόδου, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και εισέρχονταν σ’ αυτές είτε από ανασφάλιστα παράθυρα-μπαλκονόπορτες είτε χρησιμοποιώντας μαχαίρι με ειδικό εξάρτημα θραύσης τζαμιών, έχοντας σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και χρυσαφικών.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με εξάρτημα θραύσης τζαμιών και λάμα μήκους 6 εκατοστών.
Σημειώνεται ότι ο 18χρονος αθίγγανος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τετελεσμένη και σε απόπειρα από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απειλή και παράνομη οπλοφορία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο