Ο Ροδήλιος καταγγέλλει... «αλά καρτ» νομιμότητα στις μεταγραφές

Ο Ροδήλιος καταγγέλλει... «αλά καρτ» νομιμότητα στις μεταγραφές

Ο Ροδήλιος καταγγέλλει... «αλά καρτ» νομιμότητα στις μεταγραφές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Με επιστολή του στην ΕΟΠ, ο ροδίτικος σύλλογος, αναφέρει πως ο νομικός της σύμβουλος Γεώργιος Λιανός άλλαξε στάση από τη… μια μέρα στην άλλη για να πάρουν μεταγραφή πέντε αθλητές και δύο αθλήτριες του, ενώ στην αρχή το αίτημά τους είχε απορριφθεί

Αντίδραση του Ροδήλιου στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ να επιτρέψει να πάρουν μεταγραφή για τον ΠΟ Κω και τον Απόλλωνα Ρόδου πέντε ποδηλάτες και δύο ποδηλάτισσες, ενώ αρχικώς η ΕΟΠ είχε απορρίψει το αίτημά τους.

Σημειώνεται πως μετά τη μη ανανέωση της συνεργασίας του συλλόγου με τον αθλητή και προπονητή Κυριάκο Κελεπέρα το περασμένο καλοκαίρι, οι Παναγιώτης Νικολάου, Δανιήλ Κελεπέρας, Αθηνά Παυλή, Κωνσταντίνος Αρναουτάκης, Παντελής Καρατζόπουλος, Κωνσταντίνα Καρατζοπούλου και Γεώργιος Δαουτάκης ήταν αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία τους ν’ αποχωρήσουν, και ζήτησαν μεταγραφή.

Η διοίκησή του με επίσημη επιστολή προς την ΕΟΠ, ζητά να …διερευνηθεί η στάση που τήρησε ο νομικός της σύμβουλος Γιώργος Λιανός και το πώς άλλαξε…γνώμη, όταν τη μία ψήφισε «λευκό» και μετά την προσφυγή συναίνεσε για να μετακινηθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ροδήλιου.

Εκτός από τους εφτά παραπάνω, ο Ροδήλιος είχε πριν δώσει τη συγκατάθεσή του για ν’ αποχωρήσουν άλλοι πέντε αθλητές κι αθλήτριες, που σημαίνει ότι μέσα σε μια χρονιά έχασε δώδεκα μέλη του.

Η επιστολή του Ροδήλιου:
-Η ΕΟΠ, ο Ροδήλιος και η… «αλά καρτ» νομιμότητα στις μεταγραφές
Κύριε πρόεδρε. μέλη του Δ.Σ., μέλη της επιτροπής μεταγραφών, ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ιδρύθηκε το 1999 με την ονομασία «Ιαλυσός» και από το 2008 φέρει τη σημερινή του ονομασία.
Από την ίδρυσή του μέχρι και το τέλος του 2013, ο σύλλογός μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα σε θέματα μεταγραφών, είτε με το να δεχθούμε αθλητές είτε με το να δώσουμε αθλητές σε άλλο σύλλογο, εφαρμόζοντας πάντα τον αθλητικό νόμο και την εγκύκλιο μεταγραφών της ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Στην μεταγραφική περίοδο 2013-2014, δώδεκα (12) αθλητές μας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ζήτησαν μεταγραφή προς τα σωματεία «Απόλλων Ρόδου» και «Π.Ο. Κω». Η μαζική αυτή αξίωση υποκινήθηκε από άλλον αθλητή του συλλόγου μας, ο οποίος μέχρι τότε εκτελούσε και χρέη προπονητή της ομάδας, και ο οποίος μετά από προσωπική ρήξη με τη διοίκηση του συλλόγου, για λόγους εκδίκησης έθεσε ως στόχο να διαλύσει το Ροδήλιο, υπονομεύοντας συστηματικά τις σχέσεις συλλόγου και αθλητών σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πείσει πολλούς αθλητές μας να ζητήσουν μεταγραφή στα σωματεία που τους υπέδειξε ακολουθώντας τον κατά την αποχώρησή του από το σύλλογο.
Το σωματείο μας συναίνεσε στη μεταγραφή των πέντε (5) από τους δώδεκα αθλητές, ενώ αρνήθηκε να συναινέσει για τους λοιπούς επτά )7).

Μετά την άρνησή μας στην χωρίς κανένα λόγο μαζική αποχώρηση, οι επτά αυτοί αθλητές ζήτησαν από την ομοσπονδία σας την έκδοση δελτίων για τη μεταγραφή τους στα παραπάνω σωματεία. Οι αιτήσεις αυτές απορρίφθηκαν με απόφαση της πενταμελούς επιτροπής μεταγραφών της ομοσπονδίας σας, στη συνεδρίαση της 16-1-2014, με τέσσερις ψήφους κατά (όχι) και μία λευκή ψήφο (του νομικού συμβούλου της ΕΟΠ, κ. Γεωργίου Λιανού, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία). Η απόφαση της επιτροπής μεταγραφών επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας στις 29-1-2014.
Κατά της αποφάσεως αυτής της ομοσπονδίας και με αίτημα την ακύρωσή της, οι απτά αθλητές άσκησαν προσφυγές ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

Κατά τη συζήτηση των προσφυγών, στις 6-3-2014, ο «Ροδήλιος» επειδή είχε συμφέρον από την έκβαση της αντιδικίας μεταξύ αθλητών και ομοσπονδίας παρενέβη «ως τρίτος» υπέρ της ομοσπονδίας, προκειμένου να στηρίξει την προηγούμενη δίκαιη απόφασή της, να παραμείνουν στο σύλλογο ο ι 7 τουλάχιστον αθλητές μας. Δίκαιη αφενός, διότι σπουδαίος λόγος μεταγραφής των αθλητών ουδέποτε υπήρξε – αφετέρου, διότι η παραμονή αθλητών στο «Ροδήλιο» ήταν θέμα ζωτικής σημασίας για το σύλλογο.

Στις 6-3-2014 με έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε ότι η στάση του πληρεξούσιου σας κ. Γεωργίου Λιανού ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με την από 16-1-2014 απόφαση της επιτροπής μεταγραφών της ομοσπονδίας στην οποία, όπως αναφέραμε, ο εν λόγω συμμετείχε με «λευκή» ψήφο. Ο πληρεξούσιός σας αυτός αγνοώντας την επικυρωθείσα από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας απόφαση, συνομολόγησε τόσο προφορικά με δήλωσή του που καταχωρήθηκε στα πρακτικά, όσο και με έγγραφο σημείωμα που κατέθεσε, τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα των προσφυγών των αθλητών!! Στην ουσία ο πληρεξούσιός σας υπαναχώρησε από 16-1-2014 προηγούμενη απόφασή σας, άλλως ανέτρεψε αυτήν, αποδεχόμενος για λογαριασμό σας, ως δήθεν αληθινούς, όλους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι αθλητές στις προσφυγές τους.

Αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής και αψυχολόγητης αυτής συμπεριφοράς του πληρεξούσιου σας ήταν η παρέμβαση και οι ισχυρισμοί του «Ροδήλιου» υπέρ της ομοσπονδίας να βρεθούν σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του πληρεξούσιου σας. Κατά συνέπεια, το ΑΣΕΑΔ με τις με αριθμούς 68 και 69 /29-5-2014 αποφάσεις του, δέχθηκε τις προσφυγές των αθλητών και ενέκρινε τις μεταγραφές τους, με τις «ευλογίες» της ομοσπονδίας!!!

Έτσι το σωματείο μας μέσα σε ένα χρόνο απώλεσε δώδεκα αθλητές (πρωτοφανές για τη δεκαπενταετή ιστορία του), με αποτέλεσμα την αποψίλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδία μέρα, 6-3-2014 εκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ με την ίδια πενταμελή σύνδεση, άλλες δύο περιπτώσεις μεταγραφών αθλητών ποδηλασίας των οποίων οι προσφυγές απορρίφθηκαν με τις με αριθμούς 59 και 60 /15-4-2014 αποφάσεις. Η εκπροσώπηση της ΕΟΠ και εδώ έγινε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο σας, κ. Γεώργιο Λιανό.

Επειδή θεωρούμε ότι η στάση του νομικού συμβούλου της ομοσπονδίας, στην υπόθεση της μεταγραφής των 7 αθλητών μας δεν συνάδει ούτε με την αρχική απόφαση της ΕΟΠ, αντιθέτως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν, ούτε με την νομιμότητα και τα ήθη που θα πρέπει να διέπουν γενικώς τις μεταγραφές των αθλητών, την αθλητική κοινότητα και το αθλητικό πνεύμα, αλλά εξυπηρέτησε μικροεγωισμούς και μεμονωμένα μικροσυμφέροντα, από τα οποία η ομοσπονδία έχουμε την πεποίθηση ότι απέχει.

Κύριε πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ., με την επιστολή μας αυτή ζητούμε να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο πληρεξούσιος σας, στην υπόθεση των μεταγραφών των αθλητών του «Ροδήλιου», τήρησε στάση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτήν της διοίκησής σας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Γεώργιος Λιανός ενήργησε ερήμην και χωρίς την έγκριση της ομοσπονδίας, ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου της ΕΟΠ. Διαφορετικά, θα θεωρήσουμε συνένοχους, στην ανήθικη αυτή στάση του νομικού σας, όλα τα μέλη της διοικήσεως της ΕΟΠ.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο πρόεδρος
Παπασταματάκης Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κούρος Κωνσταντίνος

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης