Σε προτεραιότητα για το νέο δήμαρχο το θέμα του τσιγγάνικου καταυλισμού

Σε προτεραιότητα για το νέο δήμαρχο το θέμα του τσιγγάνικου καταυλισμού

Σε προτεραιότητα για το νέο δήμαρχο το θέμα του τσιγγάνικου καταυλισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Ο…“γόρδιος δεσμός” των αθίγγανων και του καταυλισμού στο Κορακόνερο είναι το πρώτο θέμα, και μάλιστα με επείγον χαρακτήρα, με το οποίο θα καταπιαστεί ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, από τις πρώτες ημέρες της νέας δημοτικής θητείας, ενώ, σε δηλώσεις του χθες, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να εφαρμοστεί η νομιμότητα, αφήνοντας αιχμές και για ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις.

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής, το θέμα έρχεται και πάλι επιτακτικά στην επικαιρότητα. Ερωτηθείς, χθες, για το θέμα αυτό ο ίδιος, αφού θύμισε ότι έχει ασχοληθεί ως Αντινομάρχης και ως Αντιπεριφερειάρχης, παρ’ όλο που δεν είχε αρμοδιότητα, τόνισε ότι οι συμπολίτες μας αυτοί στο Κορακόνερο, δικαιολογημένα υπέβαλαν μια μηνυτήρια αναφορά.

Όμως-συνέχισε-ο ίδιος δεν θεωρεί ότι μια μηνυτήρια αναφορά θα λύσει το πρόβλημα των αθίγγανων και της μετακόμισης ή της διάλυσης του καταυλισμού στο Κορακόνερο. Θύμισε, μάλιστα, ότι η προσπάθεια έγινε το 2013 με εντολή της Εισαγγελικής Αρχής και με τη συνδρομή τότε της Περιφέρειας προς τα συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Και είπε: «Ξεκάθαρα, λοιπόν, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα και αυτό πρέπει να το δούμε-εγώ τουλάχιστον έχω δεσμευτεί, με την άμεση ανάληψη των καθηκόντων γιατί δεν θα ήθελα τώρα να υποκαταστήσω οποιονδήποτε που έχει την αρμοδιότητα.

Υπάρχουν λοιπόν, απ’ ό,τι ξέρω, κάποια πρωτόκολλα κατεδάφισης των αυθαιρέτων τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν και αυτά θα εκτελεστούν με την εντολή και την Εισαγγελική παραγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με την πολεοδομία του Δήμου και τις λοιπές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές-γιατί είναι και στα όρια της Λιμενικής ζώνης».

Μάλιστα, θύμισε ότι είχε πει ότι, μέχρι τις 31 Αυγούστου, τουλάχιστον, που υπηρετεί, οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί από την Περιφέρεια σε μηχανικά μέσα, όπως και την προηγούμενη φορά, την ίδια στιγμή θα τα διαθέσει για την κατεδάφιση των αυθαίρετων αυτών παραπηγμάτων. Μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει το εξής:

«Μπορεί η νομοθεσία να έχει αναθέσει στο Δήμο να βρει χώρο μεταστέγασης, αν δεν τον βρει ο Δήμος, είναι υποχρεωμένη η Κρατική Περιφέρεια να το βρει. Από εκεί και πέρα, η καθαίρεση των αυθαιρέτων κατασκευών είναι κάτι το ξεχωριστό».

Μάλιστα, όπως είχαν πει και την προηγούμενη φορά όταν τους επέπληξε ο Συνήγορος του Πολίτη και απέστειλε έγγραφο το οποίο κοινοποίησε κι στον κ. Εισαγγελέα, εκείνος έδωσε εντολή να κατεδαφιστούν αυθαίρετες κατασκευές, όπως αν ο καθένας από εμάς θα υποχρεώνονταν πολλώ μάλλον αν ήταν σε ξένο και δημόσιο χώρο.

«Δεν έπρεπε και δεν πρέπει να περιμένουμε μια μηνυτήρια αναφορά-εκκρεμεί και άλλη ποινική δίωξη που είχε κινήσει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών όσο αφορά στην ίδια διαδικασία-πριν από μερικούς μήνες είχε παραπεμφθεί και ο προϊστάμενος της πολεοδομίας του Δήμου για το θέμα της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων χαρακτηρισμού αυθαιρέτων αυτών.

Η πολεοδομία χαρακτηρίζει και από εκεί πέρα, η Κρατική Υπηρεσία με τη συνδρομή Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, είναι αρμόδια για να προχωρήσει στην κατεδάφιση», είπε ακόμη.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος, επειδή, όπως είπε, έχει ακούσει και πολλούς συναδέλφους του υποψήφιους, εκλεγμένους και μη, ότι δεν φθάνουν τα λόγια και πρέπει να κάνουμε πράξη, θέλησε να τονίσει: «Όψιμοι βγήκαν μερικοί να υποστηρίξουν αυτά τα περί καθαίρεσης των αυθαιρέτων, όταν κάποιοι έβαζαν το δάχτυλο στον τύπο των ήλων.

Λέω, λοιπόν, ότι δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να υποκαταστήσω ούτε τον κ. Κουσουρνά ούτε τον κ. Εισαγγελέα, είναι, όμως, ευχής έργον, γνωρίζω πολύ καλά το νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης, του έχω μεταφέρει το πρόβλημα και πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα στα οποία θα πρέπει να ενσκήψει για να δοθεί άπαξ δια παντός μία λύση στο θέμα των τσιγγάνων της Ρόδου. Και δεν έχει κανένας μας μα κανένας μας καμία δικαιολογία, κανένα περιθώριο, κανένα ελαφρυ-ντικό.

Είπα οι πολίτες έχουν δίκιο αλλά κάποιοι άλλοι που βγαίνουν καινούργιοι τιμητές τώρα στα site, με δελτία Tύπου και μας λένε τώρα ότι εμείς ασχολούμαστε με παραφιλολογία κι όχι με την ουσία, ας έρθουν να δουν τι έκαναν εκείνοι μερικά χρόνια πριν και όταν θα τους καλέσουμε όταν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, να δούμε αν θα έρθουν ή θα επικαλούνται πάλι ανθρώπινα δικαιώματα και οτιδήποτε άλλο και περί της νομιμότητας περί άλλων θα τυρβάζουν», κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου