Ροδίτης συνελήφθη τρεις φορές για κλοπές

Ροδίτης συνελήφθη τρεις φορές για κλοπές

Ροδίτης συνελήφθη τρεις φορές για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Στην διάρκεια των τελευταίων ημερών

Αμετανόητος εμφανίζεται 36χρονος Ροδίτης ο οποίος μόνο τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη τρεις φορές για κλοπές, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν περί τις 40 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα που έχει διαπράξει!

Μάλιστα η τελευταία σύλληψη του 36χρονου έγινε το περασμένο Σάββατο 19 Ιουλίου το βράδυ καθώς από τα ξημερώματα έως τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρα κατάφερε να διαπράξει συνολικά τέσσερις κλοπές σε σπίτια της περιοχής μας!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο δράστης στις 19-07-2014 εισήλθε διαδοχικά, από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, σε τέσσερις κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, όπου σε δυο περιπτώσεις αφαίρεσε κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε προχθές το βράδυ στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κρατείται προκειμένου σήμερα να προσαχθεί ενώπιων του κ. Ανακριτή Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 36χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει συλληφθεί και στο παρελθόν αρκετές φορές για αδικήματα κλοπής αλλά και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Μάλιστα σε βάρος του στην δικαιοσύνη εκκρεμούν περί τις 40 δικογραφίες για τα αδικήματα αυτά!

Ο ίδιος δε δράστης είχε συλληφθεί και στις 15 Ιουλίου 2014 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για κοπή κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση παρά μη τοξικομανούς, παράνομη οπλοφορία και παράνομη αλλαγή πινακίδων οχήματος.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο οποίος άσκησε και τις διώξεις σε βάρος του και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος ενώ η υπόθεση του θα εκδικαστεί στις 25 Ιουλίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας ο 36χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία είχε τοποθετήσει πινακίδα κυκλοφορίας από δίκυκλο ιδιοκτησίας του προκειμένου να αποφεύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Κατά την προσαγωγή του δράστη βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε κοσμήματα, δυο κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος πρώτες πρωινές ώρες στις 13-07-2014 είχε διαρρήξει μοτοποδήλατο από το οποίο είχε αφαιρέσει το ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα και το κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα, αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα ανευρεθέντα αντικείμενα και χρήματα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευσή τους.

Ο… φυσιοθεραπευτής
Επίσης ο 36χρονος και πριν από δέκα ημέρες είχε συλληφθεί από αστυνομικούς διότι μπήκε σε σπίτι αλλοδαπής παριστάνοντας τον φυσιοθεραπευτή!

Συνελήφθη όμως μία ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου 2014 με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών αλλά και των διακεκριμένων κλοπών. Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου.

Η έρευνα των αστυνομικών, έδειξε ότι ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το απόγευμα (9 Ιουλίου) αφαίρεσε από κατοικία αλλοδαπής που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, στην οποία είχε μεταβεί με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, δυο κινητά τηλέφωνα και επίσης αποπειράθηκε να αφαιρέσει το χρηματικό πόσο των 2.500 ευρώ, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης εντοπίστηκε το μεσημέρι της επόμενης μέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, μια τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων άλλου προσώπου και το χρηματικό πόσο των 155 ευρώ, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου