Μεγάλες ζημιές από τα ελάφια σε αγροτικές καλλιέργειες στη Ρόδο

Μεγάλες ζημιές από τα ελάφια σε αγροτικές καλλιέργειες στη Ρόδο

Μεγάλες ζημιές από τα ελάφια σε αγροτικές καλλιέργειες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 712 ΦΟΡΕΣ

Παραγωγοί ζητούν την άμεση λήψη μέτρων

Να λάβει μέτρα η πολιτεία για την προστασία των ελαφιών στο νησί μας αλλά και για την προστασία των γεωργών και των παραγωγών, ζητούν με σχετική ανακοίνωσή τους οι αγρότες.

Οι κάτοικοι, με επιστολή τους στη «Ροδιακή» εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις ζημιές που προκαλούνται στις καλλιέργειές τους από τα κοπάδια των ελαφιών όπως επισημαίνουν, ενώ σημειώνουν ότι το πλήγμα είναι μεγάλο στους παραγωγούς των χωριών Ίστριος, Προφύλια, Απολακκιά, Σιάννα, Μεσαναγρό, Αρνίθα, Λαχανιά, Μονόλιθος, Κατταβιά, Γεννάδι, Αγ. Ισίδωρος κάνοντας λόγο για απραξία από την πλευρά της πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες των χωριών μας, οφείλονται επίσης και στα αδέσποτα κατσίκια που σε πολλές περιοχές βόσκουν ανεξέλεγκτα, αποψιλώνοντας έτσι ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους.

Στην καταγγελία τους οι αγρότες επισημαίνουν:
«Αναγκαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε την αγανάκτησή μας μήπως και συγκινηθεί κάποιος υπεύθυνος από οποιαδήποτε θέση για να προστατευθεί ο μόχθος μας και για να μπορέσουμε μέσα σ’ αυτή τη κρίση να επιβιώσουμε.

Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS!. Οι υπηρεσίες και οι ενασχολούμενοι με την πολιτική σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο έχουν επαφή με το λαό και τα προβλήματά του;
Την ανικανότητα και την αδιαφορία τους για επίλυση τέτοιων καυτών βιοτικών προβλημάτων πληρώνουν οι αγρότες μας.

Αυτοί στο Αγ. Ισίδωρο, Ίστριο, Απολακκιά και όχι μόνον βλέπουν δεκάδες – εκατοντάδες στρέμματα από καρπούζια, πεπόνια, αμπέλια μικρά ελαιόδεντρα να αφανίζονται σε μια νύκτα και οι αρμόδιοι να κοιμούνται τον ύπνον του δικαίου.

Είμαστε φιλόζωοι και ιδιαίτερα για τα συμπαθή ελάφια.
Όμως αυτή η αγάπη μας για τα συμπαθή αυτά τετράποδα μετατρέπεται σε αγανάκτηση και οργή κατά των αρμοδίων που δεν παίρνουν μέτρα για την προστασία της παραγωγής μας.
Επιπρόσθετα καθημερινά προκαλούνται ζημιές στ’ αυτοκίνητά μας και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις συγκρούσεις με τα ζώα αυτά. Επιτέλους η κατάσταση αυτή δεν υποφέρεται άλλο.
Επιβάλλεται άμεσα να ληφθούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και των ελαφιών.

Η αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων στο πρόβλημα αυτό θα είναι εγκληματική και για το περιβάλλον και για τους παραγωγούς.

Ο διαχωρισμός αγροτικών και δασικών περιοχών και η νομοθετική πρωτοβουλία για αποζημίωση των αγροτών από ενδεχόμενες τέτοιες ζημιές είναι άμεση και επιτακτική.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Οψόμεθα και επιφυλασσόμεθα για όλα και για όλους.»
Με τιμή
Αγρότες της Νότιας Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου