Σε κλίμα οδύνης και θλίψης η κηδεία του Παναγιώτη Χαρίτου

Σε κλίμα οδύνης και θλίψης η κηδεία του Παναγιώτη Χαρίτου

Σε κλίμα οδύνης και θλίψης η κηδεία του Παναγιώτη Χαρίτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1282 ΦΟΡΕΣ

Απεβίωσε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 68 ετών

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης έγινε χθες το απόγευμα η κηδεία του γνωστού νομικού – ακαδημαϊκού Παναγιώτη Χαρίτου, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 68 ετών.

Την εξόδιο ακολουθία έψαλλε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Παρασκευάς, ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, ο πρώην Δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Γλυνός, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Πάσσος, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί κ.α.

Επικήδειο εκφώνησαν ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω και τέως νομάρχης Παναγιώτης Γαλανόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, ο κ. Βασίλης Σταυριανός με τον οποίο ήταν συμμαθητές και ο κ. Μιλτιάδης Τσιριγωτάκης ως εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ., ενώ το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ανάγνωσε ο πρόεδρος του δ.σ. Μανώλης Γλυνός.

Ο Παναγιώτης Χαρίτος γεννήθηκε το 1946 και ήταν γιος της Άννας και του Γαβριήλ Χαρίτου, πρώτου δημάρχου της Ρόδου και μετέπειτα βουλευτή Δωδεκανήσου.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά την αποφοίτησή του έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας Παρισίων.

Συνέχισε με σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο και στη Γενική Θεωρία και Φιλοσοφία του Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, από όπου απεφοίτησε με άριστα και έλαβε Κρατικό Διδακτορικό Πτυχίο του Ιταλικού κράτους (Dottorato di Ricerca), στο Διεθνές Δίκαιο.
Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, υπήρξε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, επί τέσσερις δεκαετίες και πλέον.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Δωδεκανησίων Νομικών από το 1986, μέλος της Ενώσεως Ευρωπαίων Δικηγόρων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και επίτιμος πρόεδρος του Ινστιτούτου Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής.
Υπήρξε τακτικός ερευνητής στο Μεταπτυχιακό τμήμα των Πανεπιστημίων Φριμπούργκ της Ελβετίας και Λουντ της Σουηδίας.

Δίδαξε Διεθνές Δίκαιο στις Νομικές Σχολές των δύο Πανεπιστημίων της Ρώμης υπό τους καθηγητές Κότα και Λεάντσα και υπήρξε επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης των πανεπιστημίων αυτών.
Δίδαξε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Μπολόνια.
Εξελέγη και υπήρξε Πρόεδρος, ως καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Ερευνητικού Προγράμματος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δίδαξε ως διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής του διεθνούς δικαίου (Distinguished Professor of International Law) εις τα μεταπτυχιακά επί διδακτορία Τμήματα των Πανεπιστημίων Βελιγραδίου της Σερβίας και Αγίας Πετρουπόλεως της Ρωσίας.

Μετέσχε ως ομιλητής σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσίευσε πολλές επιστημονικές μελέτες.
Το επιστημονικό του έργο έχει αναγνωρισθεί με έγγραφες κριτικές από Έλληνες και Διεθνώς γνωστούς καθηγητές και επιστημονικά ιδρύματα.

Η Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, η οποία ιδρύθηκε το 1886 και εδρεύει στο Βελιγράδι, εξέλεξε τον εκλιπόντα ως ισόβιο ακαδημαϊκό μέλος της, με μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζοντας έτσι την επιστημονική και κοινωνική του προσφορά στα Μεταπτυχιακά Νομικά Τμήματα και τα Τμήματα της Φιλοσοφίας του Δικαίου του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και τη μεγάλη σπουδαιότητα των εργασιών του που αφορούν στο νομικό καθεστώς των συνόρων και της εν γένει εδαφικής ακεραιότητας των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως και το καθεστώς του Δικαίου της Θαλάσσης.

Τον Οκτώβριο του έτους 2010, ο δήμος Ρόδου επί δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον Μάνο Κόνσολα, στην οποίαν μετείχαν και οι πρώην δήμαρχοι Ροδίων Μάνος Κόκκινος, Σάββας Καραγιάννης, Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Λινδίων Εμμανουήλ Παλλάς ως και ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης με την ομόφωνο ψήφο του δημοτικού συμβουλίου, τον τίμησε με το χρυσό μετάλλιο της πόλεως Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!