Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για τις κλοπές

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για τις κλοπές

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για τις κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την Αντεισαγγελέα και τον ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του

Μόνο την μία από τις τέσσερις απόπειρες κλοπών αποδέχεται ο 18χρονος αθίγγανος, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος ΡΟΜΑ συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα ενώπιον του ανακριτή Ρόδου ισχυρίστηκε ότι το χρονικό διάστημα που του καταλογίζεται ότι έκανε τις απόπειρες κλοπής, ο ίδιος βρισκόταν στην Ελευσίνα και πως επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες για να παραστεί στην εκδίκαση μίας εκ των υποθέσεών του.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν την Αντεισαγγελέα και τον ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 18χρονου.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός αθίγγανος που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει αρκετά τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες κλοπής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 18χρονο ΡΟΜΑ ξεκίνησε προχθές το απόγευμα όταν μετέβη σε σπίτι φοιτήτριας που απουσιάζει και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μητρόπολης και επιχείρησε να εισέλθει σε αυτό. Έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, όταν γείτονες τον καταδίωξαν με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν.

Τότε ο νεαρός αθίγγανος για να διαφύγει έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και στράφηκε κατά ενός πολίτη απειλώντας τον, ότι θα τον σκοτώσει!

Τελικά ο 18χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που είχαν ειδοποιηθεί. Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ο νεαρός αθίγγανος μπήκε από ανοικτή μπαλκονόπορτα σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Επίσης την 1η Ιουλίου αποπειράθηκε να εισέλθει από μπαλκόνι πρώτου ορόφου σε σπίτι όμως και εκεί έγινε αντιληπτός και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Τέλος στις 8 Μαΐου 2014 βραδινές ώρες αποπειράθηκε να εισέλθει σε κατοικία ημεδαπού, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και αφού τον χτύπησε στο κεφάλι με άγνωστο αντικείμενο τράπηκε σε φυγή!

Σημειώνεται πως σύμφωνα τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ο κατηγορούμενος εντόπιζε οικίες στην πόλη της Ρόδου, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και εισέρχονταν σ’ αυτές είτε από ανασφάλιστα παράθυρα-μπαλκονόπορτες είτε χρησιμοποιώντας μαχαίρι με ειδικό εξάρτημα θραύσης τζαμιών, έχοντας σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και χρυσαφικών.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με εξάρτημα θραύσης τζαμιών και λάμα μήκους 6 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος αθίγγανος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τετελεσμένη και σε απόπειρα από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απειλή και παράνομη οπλοφορία.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά