O εορτασμός του Αγίου Σουλά

O εορτασμός του Αγίου Σουλά

O εορτασμός του Αγίου Σουλά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1003 ΦΟΡΕΣ

Το πρόγραμμα της εκκλησιαστικής επιτροπής

Εξαήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σορωνή για τον εορτασμό του Αγίου Σουλά. Εκτός από τις πανηγυρικές λειτουργίες και τους εσπερινούς, οι αρμόδιοι έχουν φροντίσει να υπάρχει μουσική από ορχήστρα, ενώ δεν θα λείπουν και οι παραδοσιακοί χοροί. Τον κύκλο της παράδοσης κλείνει κι η παρουσίαση ροδίτικων μεζέδων, τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να γευτούν.

Και η φετινή, όπως και κάθε χρόνο, εορταστική πανήγυρις θα περιλαμβάνει ομιλίες με ενδιαφέροντα θέματα από γνώστες των αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις ομιλίες, αυτές θα έχουν θέματα, όπως «Η Αναγκαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» κι «Ο παιδικός καρκίνος». Για τα θέματα αυτά θα μιλήσουν, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», κ. Νικολάου και η πρόεδρος του συλλόγου «Ροδαυγή», κ Παπαχατζή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με βραβεύσεις αριστούχων μαθητών, αλλά και αθλητών της Σορωνής.

Η παρέα του «ΕπιλΈΓΩ ζωή» σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχει με μια ομιλία με θέμα «Η Αξία της Ζωής». Η ομιλία θα περιλαμβάνει τη ζωή, όπως την αντιλαμβάνονται η Αναστασία κι η Εμμανουέλλα. Οι δύο εκπρόσωποι αυτής της παρέας θα μιλήσουν για τη γλυκιά γεύση της ζωής και τις κάθε μικρές στιγμές της που την κάνουν ακόμα πιο γευστική. Θα δώσουν έμφαση στη δύναμη που πρέπει να έχουμε όλοι μας και την αισιοδοξία με την οποία πρέπει να κινούμαστε και να σκεπτόμαστε, παραμερίζοντας κάθε τι αρνητικό.

Βρίσκοντας και δράττοντας κάθε ευκαιρίας και βήματος, η παρέα του «ΕπιλΈΓΩ ζωή», μια παρέα που υπογράφει μόνο με τα μικρά της ονόματα, συνεχίζει κι επιμένει να εκφράζει τις θετικές απόψεις της για τη ζωή, δίνοντας έναυσμα αισιοδοξίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
18.30-19.30 Μέγας Εσπερινός
20.00-21.30 Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου “ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ” υπό την Διεύθυνση του κ. Ευστάθιου Μανούσου. Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου “Βιλανόβα”

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
18.30-19.30 Μέγας Εσπερινός
20.00-21.30 “Πρόληψη και Υγεία” “Η Αναγκαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας” Ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “Αγιος Εφραίμ|” κ. Φιλήμονα Νικολάου και Ομιλία από την Πρόεδρο του Συλλόγου “ΡΟΔΑΥΓΗ” κ. Αικατερίνη Παπαχατζή με θέμα “Ο παιδικός καρκίνος”. Το Φροντιστήριο Εκκλησιαστικής Υμνωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου υπό την Διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου Αμφιλόχιου Πίκια θα παρουσιάσει Εκκλησιαστικούς Υμνους και Παραδοσιακά Νησιώτικα Τραγούδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
7.30-10.00 Ορθρος και Θεία Λειτουργία
20.00-24.00 Παρουσίαση Παραδοσιακών Φαγητών από τις κυρίες της Σορωνής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός σεφ κ. Σωτήρης Ζαχαρίας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Ελάτε να φάμε” στην Ιαλυσό παρουσιάζοντας Ροδίτιικους μεζέδες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει απραδοσιακό γλέντι
20.00-21.30 “Επιλέγω Ζωή” Ομιλία με θέμα “Η Αξία της Ζωής” από τις κ.κ. Αναστασία Κορινίθου και Εμμανουέλα Αραμπατζή. Στη συνέχεια παρουσίαση τραγουδιών από την Μικτή Παιδική Χορωδία και Μαντολινάτα Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων υπό την Διεύθυνση της κ. Φλώρας Πελεκάνου.

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
20.30-22.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
07.30-10.00 Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
19.00-20.00 Μεθεόρτιος Εσπερινός
20.00-21.30 Ομιλία με θέμα “Ο Δάσκαλος του Σήμερα - Παράδοση και Παραδοσιακός Χορός” από τον Φιλόλογο Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τομάζο, πρώην διευθυντή Γυμνασίου Παραδεισίου. Ομιλία με θέμα “Τα οφέλη του αθλητισμού” από τον κ. Σταμάτιο Μάγο, προπονητή του Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009.

Βράβευση των Εισαχθέντων Μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του Λυκείου Σορωνής κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Σορωνής κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη