Νίπτει τας χείρας του το Υπουργείο για τους τσιγγάνους

Νίπτει τας χείρας του το Υπουργείο για τους τσιγγάνους

Νίπτει τας χείρας του το Υπουργείο για τους τσιγγάνους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 917 ΦΟΡΕΣ

Ζητά από την τοπική κοινωνία να πάρει αποφάσεις

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα για το γεγονός της καθυστέρησης στην αποξήλωση του καταυλισμού των αθίγγανων στο Καρακόνερο, έδωσε ο υπουργός κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Η κατάσταση στην περιοχή του Καρακόνερο πάντως οξύνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, με τους κατοίκους να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Νέες καταγγελίες που έγιναν χθες στη “Ροδιακή” από αναγνώστες μας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρουν δεκάδες νέα περιστατικά απόπειρας κλοπών από οικίες, με απίστευτες μεθόδους που εφευρίσκουν.

Η απάντηση του Υπουργού Οκονομικών
Στην απάντησή του προς τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει συγκεκριμένα για το θέμα αυτό που εδώ και χρόνια απασχολεί τη Ρόδο:
“Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 151/18-06-2014 ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Μάνο Κόνσολα, αναφορικά με αυθαίρετη κατάληψη χώρου από Ρομά στη θέση “Καρακόνερο” νήσου Ρόδου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οπως μας ενημέρωσε η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου με το (β) σχετικό έγγραφο της υπέδειξε προ εξαετίας στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον τότε Δήμαρχο Ρόδου δημόσιο ακίνητο κατάλληλο για τη μεταστέγαση των Ρομά η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Επίσης εξέδωσε Πρωτόκολλα Κατεδάφισης Αυθαιρέτων Κτισμάτων σε βάρος αυθαιρέτων καταληψιών-φυσικών προσώπων Ρομά που αφορούσαν κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας αρμοδιότητάς της.
Τα εν λόγω Πρωτόκολλα μετά την οριστικοποίησή τους τα διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για την ποινική διαδικασία καθώς και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεσή τους. Το Δεκέμβριο του 2012 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προέβη στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών επαναφέροντας τον κοινόχρηστο χώρο στην αρχική του κατάσταση.

Τέλος, στο ανωτέρω έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο καταυλισμός των Ρομά στην εν λόγω περιοχή αναπτύσσεται σε ιδιωτικές περιουσίες πέραν του κοινοχρήστου χώρου οι οποίες δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της
Ο υπουργός
Γκίκας Χαρδούβελης”

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου