“Εύχομαι στο νέο δήμαρχο να βρει λύση για τους τσιγγάνους”

“Εύχομαι στο νέο δήμαρχο να βρει λύση για τους τσιγγάνους”

“Εύχομαι στο νέο δήμαρχο να βρει λύση για τους τσιγγάνους”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 492 ΦΟΡΕΣ

… “Προσγειώνει” τους νέους τοπικούς Άρχοντες που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η του Σεπτέμρβη και δη τον καινούργιο Δήμαρχο Ρόδου, ο απερχόμενος κ. Στάθης Κουσουρνάς, αναφορικά με τη διαχείριση της «καυτής πατάτας» των ΡΟΜΑ και του εύχεται να είναι…πιο τυχερός απ’ ό,τι ο ίδιος!

Ο κ. Κουσουρνάς ο οποίος ήταν και αποδέκτης της έντονης αντίδρασης μερίδας της τοπικής κοινωνίας όταν είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μετεγκατάσταση των αθίγγανων, με αφορμή το γεγονός ότι το ζήτημα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά και είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί ο κ. Χατζηδιάκος, κληθείς, χθες, να σχολιάσει, δήλωσε:
«Εύχομαι στο νέο Δήμαρχο να είναι από τα θέματα που να βρει λύση γιατί είναι, πράγματι, ένα σημαντικό θέμα και εύχομαι να είναι πιο…τυχερός από την παρούσα Δημοτική Αρχή, γιατί και εγώ στην αρχή με τον ενθουσιασμό που είχα πίστευα ότι θα μπορούσα να λύσω το θέμα, έκανα αυτά που έπρεπε. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει μία μεγάλη κοινωνική αντίδραση στη θέση που πρέπει να μετακινηθούν οι ΡΟΜΑ», είπε και συνέχισε:
«Εάν νομίζουμε ότι η λύση είναι να τους κατεδαφίσουμε όλα τα παραπήγματα και να τους αφήσουμε ελεύθερους να κατασκηνώνουν όπου θέλουν, νομίζω ότι δεν είναι λύση αυτό διότι θα δημιουργηθούν μικρότερα προβλήματα σε περισσότερες περιοχές».

Μάλιστα, σχετικά με τα διαδοχικά περιστατικά παραβατικότητας μερίδας των ΡΟΜΑ που καταγγέλλονται τελευταία, είπε: «Δυστυχώς, υπάρχει μία μερίδα των ΡΟΜΑ που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν καταλαβαίνουν από νόμους, από υποχρεώσεις, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ε, απέναντι σ’ αυτούς πρέπει να είμαστε σκληροί σαν πολιτεία διότι και αυτοί είναι τελείως ασυνεπείς. Αλλά, υπάρχει και μία μερίδα ΡΟΜΑ που θέλουν να βρεθεί λύση για να μπορούν να ζήσουν αρμονικά όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές και της χώρας και της Ευρώπης». Μάλιστα, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί ένας χώρος τέτοιος που να συναινέσει η τοπική κοινωνία, ο κ. Κουσουρνάς ήταν κατηγορηματικός λέγοντας:

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι δεν μπορούμε να τους μετακινήσουμε π.χ. πάρα πολύ μακριά διότι εννοείται πως αυτοί έχουν συναλλαγές σε αστικά κέντρα, στην πόλη. Επομένως, η μετακίνησή τους πρέπει να είναι πέριξ της πόλης, σε μία ακτίνα είκοσι-τριάντα χλμ. Δεν ξέρω αν μετά οι ίδιοι μπορούν να δεχθούν μία άλλη λύση πολύ μακριά. Είχαν δοκιμαστεί και σε άλλες περιοχές και είχαν αποτύχει».
Μάλιστα, αναφέρει ως παράδειγμα την Κω όπου θεώρησαν ότι είχαν λυθεί τα προβλήματα εκεί μια και είχε βρεθεί ένας χώρος, πήγαν με τη συναίνεση, ήταν μακριά, τον εγκατέλειψαν και έφυγαν και πήγαν ξανά στην πόλη. «Είναι λίγο σύνθετο το θέμα και νομίζω ότι μπορεί να λυθεί μόνο με συναίνεση των τοπικών Αρχών που να επιβάλουν μία λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες διότι καταλαβαίνετε ότι αν υπάρχει μία αντίδραση από διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να ηρεμήσουν τα πνεύματα», κατέληξε ο Δήμαρχος. Μάλιστα, θύμισε ότι κατεδάφισαν τα παραπήγματα τους στο Τσαΐρι όταν διαπίστωσαν ότι είχε εγκαταλειφθεί και είχαν μείνει ένα-δύο οικογένειες, τους έπεισαν, έφυγαν και τα κατεδάφισαν, οπότε έφυγε μία εστία ΡΟΜΑ που βρισκόταν εκεί για δέκα-δώδεκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο