Χρονοδιάγραμμα και δραστικά μέτρα για το νοσοκομείο Κω

Χρονοδιάγραμμα και δραστικά μέτρα για το νοσοκομείο Κω

Χρονοδιάγραμμα και δραστικά μέτρα για το νοσοκομείο Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Μια πολύωρη συζήτηση με μοναδικό θέμα τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου και το τι λύσεις και κινήσεις πρέπει να δοθούν από εδώ και πέρα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κω Νισύρου, ο Ιμάμης, ο Δήμαρχος κ.Θ.Νικηταράς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δρόσος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου, η πρόεδρος φίλων νοσοκομείου Κω, εκπρόσωπος εργατικού κέντρου, η αντιπρόεδρος νοσηλευτικού προσωπικού, η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κω, η πρόεδρος ένωσης διαμερισμάτων Κω, ο αντιπρόεδρος των αιμοδοτών, ο Αερολιμενάρχης τα Μ.Μ.Ε κ.α..

Όλοι εξέφρασαν την ίδια αγωνία αλλά και τον προβληματισμό τους «Τι μέλλει γενέσθαι» για το νοσοκομείο Κω.
Ο Μητροπολίτης τόνισε «... Να φτιαχτεί μια αντιπροσωπεία και να καθίσει έξω από την πόρτα του Υπουργού και να κάνει απεργία πείνας μέχρι να έρθει κάποιος γιατρός...»
Ο Ιμάμης τόνισε «.... Πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μήνυμα... στην Αθήνα ότι πραγματικά το νησί του Ιπποκράτη πραγματικά υποφέρει...»

Με την σειρά της η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μ.Φραντζάκη έδωσε την εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο Κω λέγοντας «... το προσωπικό το οποίο δουλεύει στο νοσοκομείο ... είναι κάτω του 50% από ότι προβλέπει ο οργανισμός, οι συνθήκες πλέον τονίζει είναι απάνθρωπες για να δουλέψει το προσωπικό εκεί μέσα...»

Η αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ.Καρανάσιου Γαρουφαλιά τόνισε με την σειρά της «... δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ θα πρέπει να συνεχίσουμε θα πρέπει τονίζει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο... καταρχάς η υγεία δεν είναι εμπόρευμα...»

Η Κ.Μαρία Κυπράιου Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος ,τόνισε ότι «... όταν είχα την δύναμη, την ισχύ , σαν Έπαρχος το είχα παλέψει πάρα πολύ...Θέλουν να εξωθήσουν τον κάθε πολίτη ... να πηγαίνει μόνο στον ιδιωτικό τομέα..»

Ο Νεοεκλεγέντας Έπαρχος,Κω κ.Χαλκιδιός τόνισε «....ο νέος περιφερειάρχης ο κ.Χατζημαρκος επισκέφθηκε προσωπικά τον Πρωθυπουργό της χώρας για τα θέματα της υγείας στα νησιά και ειδικά για την Κω του πρότεινε λύσεις... και περιμένουμε...»

Η εκπρόσωπος της Δύναμης Αλλαγής κ.Βάσω Πή τόνισε «.... ότι η Κως πρέπει να αντιμετωπίζει ενωμένη τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλο το νησί.. το νοσοκομείο μας υποβαθμίζεται τονίζει τα 2 τελευταία χρόνια με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς...»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δρόσσος τόνισε ότι « το ζην λοιπόν πρέπει να γίνει στην Κω «ευ ζην» για να ζήσει ο κόσμος εν ηρεμία... το πρόβλημα της Κω να βγεί τονίζει έξω από τα όρια της Κω...»
Ο επικεφαλής της παράταξης Κως Αγάπη μας κ.Παυλιδης τόνισε ότι «... ατυχώς η αδυναμία είναι ψηλά... το σύστημα τονίζει πάει προς το «ΠΕΔΙ» ...»

Ο Σταμάτης Καμπουράκης εκπροσωπώντας την παράταξη Ανθρώπινη Κω τόνισε ότι «... με ενοχλεί να ... πληρώνουμε αυτά που πληρώνουμε και να μην έχουμε τίποτα...»
Ο Επικεφαλής της Δίσεσης κ.Ζερβός τόνισε ότι «....φεύγοντας από αυτή την αίθουσα θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συναινέσουμε σε ένα βασικό σχέδιο... είναι σίγουρα πολιτικές οι ευθύνες , είναι ευθύνες της Κυβέρνησης...»

Η κ.Μακρή τόνισε ότι «....να καλέσουμε το λαό της Κω ο οποίος είναι αυτός που ... δεινοπαθεί .... να ξεσηκωθεί ... το ζήτημα της υγείας .. μπορεί να ενώσει το λαό...
Από την Ένωση ξενοδόχων η κ.Σβύνου τόνισε ότι αν προσμετρήσουμε και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού είναι ... διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι κατά μέσο όρο τους 6 μήνες της τουριστικής περιόδου μπορεί να χρειαστούν περίθαλψη...»

Ο Κ.Γαμπιεράκης δήλωσε ότι «... θα πρέπει να βρεθούμε όλοι οι φορείς και να ξεκινήσουμε από αυτό που λέγεται περιφέρεια, Δήμος ... ... να κάνουμε μια επαφή.. με τον ιδιο τον Πρωθυπουργό...»
Από την ένωση διαμερισμάτων η κ.Παπαδούλη τόνισε ότι «θα είμαστε μπροστάρηδες , γνωρίζουμε τις ανάγκες του τόπου και του τουρισμού...»

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν ο Αερολιμενάρχης λέγοντας «για τα προβλήματα του αεροδρομίου και του ΕΠΥ», η πρόεδρος φίλων του νοσοκομείου μίλησε αναρωτώντας «πιο είναι αυτό το ισοδύναμο του κράτους προς τα εμάς...» ενώ η κ.Ρούφα τόνισε ότι «...όσο ακραίο είναι το πρόβλημα ακραίες και οι κινητοποιήσεις»
Ο Αντιπρόεδρος των αιμοδοτών κ Τζόγιαςτόνισε ότι «.. με μια συμβολική εκεί τιμή να μας βλέπουν και να ξαναγυρίζουμε πάλι πίσω... (εννοώντας για την Τουρκία)

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΜΕΚ κ.Πίτσης μίλησε για δυνατές κινητοποιήσεις,
Ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που μίλησε η κ.Ελένη Κοντοβερού Φλωροπούλου λεγοντας «... εμενα μου στερήθηκε το δικαίωμα να έχω αξονική τομογραφία με αιμάτωμα στο κεφάλι...»

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου