Η ιστορία της Ρόδου σε εννέα διαστάσεις!

Η ιστορία της Ρόδου σε εννέα διαστάσεις!

Η ιστορία της Ρόδου σε εννέα διαστάσεις!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1345 ΦΟΡΕΣ

Παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό θέαμα “Ο Θρόνος του Ήλιου”

Μία επένδυση που έρχεται να προσθέσει στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου, το θέαμα «Ο Θρόνος του Ήλιου» (“Throne of Helios”), παρουσιάστηκε, χθες, καθηλώνοντας τόσο με το υπερθέαμα της ιστορικής αναδρομής του νησιού όσο και με τον πολυχώρο που δημιουργήθηκε!

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θέαμα που δημιούργησε η Εταιρία «9η Διάσταση» - Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας ΑΕ, στο νησί μας και, μάλιστα, σε ένα χώρο με έντονα συμβολικό χαρακτήρα αφού η Ρόδος σε…εννέα διαστάσεις στεγάζεται στο πρώην σινεμά «Ολύμπια» (σ.σ. οδός 25ης Μαρτίου 2 και Εθνάρχου Μακαρίου).

"Ο Θρόνος του Ήλιου" (“Throne of Helios”) είναι ένα πρωτόγνωρο, συναρπαστικό, διαδραστικό θέαμα 9 Διαστάσεων που στόχος του είναι να μας ταξιδέψει μέσα στις χιλιετίες της μυθολογίας και της ιστορίας της Ρόδου.

Πρόκειται για μία βιωματική εμπειρία για τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτισμική μας κληρονομιά και ήδη, στις δέκα ημέρες που λειτουργεί, έχει κερδίσει όσους επισκέπτες του νησιού μας το έχουν δει. Με αυτό η Ρόδος πρωτοπορεί αφού πρόκειται για το πρώτο 9D θέαμα στην Ελλάδα, σε έναν χώρο που υπήρξε ιστορικά το πρώτο σινεμά στο νησί μας!

Καταρχήν, στον ευπροσάρμοστο αυτό πολυχώρο, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν περιοδικές εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες και εκπαιδευτικές προβολές.

Κάποιες από αυτές τις προβολές θα είναι επίσης τρισδιάστατες, καθώς έχει ήδη συζητηθεί συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ώστε οι ταινίες ιστορικού χαρακτήρα που προβάλλονται εκεί να ταξιδέψουν και στη Ρόδο, για να δοθεί η δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν οι Ρόδιοι αλλά κυρίως τα παιδιά.

Γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί συνεργασία με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο όπως και άλλες δημιουργικές δράσεις.

Ο «Θρόνος του Ήλιου» είναι ένα θέαμα που σχεδιάστηκε από Έλληνες και η παραγωγή του έγινε στην Ολλανδία-μια και δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό στη χώρα μας-ενώ πάνω σε αυτό εργάστηκαν πληθώρα ειδικών επαγγελματιών για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα που αποτελεί προστιθέμενη αξία για το νησί μας, μας κάνει περήφανους και αξίζει να υποστηριχτεί απ’ όλους μας!

Όπως είπε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάματος, κα Άννα Αχιολά: «Θεωρούμε ότι αυτό το θέαμα προσφέρει στο τουριστικό προϊόν γιατί αποτελεί μία βιωματική εμπειρία-αναφορά στα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ρόδου, όπως και στη μυθολογία, την οποία οι τουρίστες δεν θα την παρακολουθήσουν απλώς αλλά θα τη βιώσουν και θα τη μεταφέρουν στον τόπο τους, θα την επικοινωνήσουν και αυτό θα αποτελέσει διαφήμιση για τον τόπο μας».

Στον προθάλαμο μπορεί να δει κανείς συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τη ζωή στη Ρόδο δεκαετίες πριν όπως εικόνες από την καθημερινότητα του νησιού το 1964, τις πρώτες απόπειρες προβολής της ως τουριστικού προορισμού, την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 και πολλά άλλα.

Δήλωσε, γι’ αυτό η κα Αχιολά: «Πέρα, όμως, από το τουριστικό κομμάτι, υπάρχει και το πολιτιστικό, όχι μόνο λόγω της ύπαρξης του ιστορικού εκθετηρίου που υπάρχει στον προθάλαμο του χώρου και είναι μία αναφορά στις πιο σημαντικές προσωπικότητες που στιγμάτισαν ιστορικά τη Ρόδο ενώ υπάρχουν και προβολές από τα ιταλικά αρχεία που τα έχει διαθέσει η Γενική Γραμματεία επικοινωνίας αλλά γιατί αυτός ο χώρος φιλοδοξεί να γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού που θα φιλοξενήσει περιοδικές εκθέσεις, σεμινάρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις, σε συνεργασία με την Α’ βάθμια και τη Β’ βάθμια εκπαίδευση καθώς και άλλες προβολές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με τη συνεργασία με το Ίδρυμα μείζονος ελληνισμού με το οποίο ούτως ή άλλως υπήρξε συνεργασία για την παραγωγή του θεάματος».

Οι προβολές της ταινίας 20’ γίνονται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρώσικα ενώ, σταδιακά, θα προστεθούν και άλλες γλώσσες και η αφήγηση γίνεται από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Το περιεχόμενο ξεκινάει μυθολογικά από την ανάδυση της Ρόδου από τη θάλασσα όπου ο Θεός ήλιος ζήτησε από το Δια ένα νησί και του έδωσε το πιο ωραίο, τη Ρόδο, οπότε κοιτάμε από ψηλά τη Ρόδο να αναδύεται, το χτίσιμο των αρχαίων πόλεων του νησιού, την κατασκευή του Κολοσσού, τον σεισμό που τον κατέστρεψε κτλ.

Πρόκειται για μία πολύ δυνατή εμπειρία για τα είκοσι λεπτά που διαρκεί. Σημειώνεται ότι οι προβολές γίνονται καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ ανά μισή ώρα (σ.σ. το πρόγραμμα των προβολών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το πληροφορηθούν στην ομώνυμη ιστοσελίδα) ενώ θα φέρουν και άλλα τέτοια θεάματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Μάλιστα, όπως λέει εκπρόσωπος από την Εταιρία, πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο-δυόμιση χρόνια και ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από πρακτορεία και ξενοδοχεία.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου