Η Κλυταιμνήστρα με τον νεκρό Αγαμέμνονα ταξιδεύει στο Αιγαίο

Η Κλυταιμνήστρα με τον νεκρό  Αγαμέμνονα ταξιδεύει στο Αιγαίο

Η Κλυταιμνήστρα με τον νεκρό Αγαμέμνονα ταξιδεύει στο Αιγαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 223 ΦΟΡΕΣ

Μετά την Αθήνα και την Πάτμο η Κλυταιμνήστρα με τον νεκρό Αγαμέμνονα από το έργο «Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων;» ταξίδεψε στην Αστυπάλαια , στην Κάλυμνο και στην Κάρπαθο.

Το έργο δημιουργήθηκε και παίχτηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2014 με την γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό Ευαγγελία Βαλσαμά στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας και σκηνοθετήθηκε από τους Barbara Hoffman και Till Sterzenbach. Είναι ένας μονόλογος της Christine Brückner και η Μετάφραση της Έφη Funk.

Παίχτηκε στην Πάτμο στην «Φράγκισσα», της Χώρας, στον Χοχλακά στο εστιατόριο Oclaka, στην Αστυπάλαια στην αυλή ενός μοναστηριού, στην Κάλυμνο στο αμφιθέατρο κάτω από το μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα με τη βοήθεια της Ομάδας Θεάτρου της Καλύμνου και στην Κάρπαθο στο Διαφάνι.

Κάθε φορά ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε ήταν διαφορετικός και πολύ συχνά κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες , η ηθοποιός κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό και να τις ξεπεράσει.
Μετά από αυτό το ταξίδι , η Κλυταιμνήστρα με τον νεκρό Αγαμέμνονα και όλη η ομάδα επιστρέφουν στην Πάτμο. Είναι αυτή τη στιγμή σε επαφή με το δήμο της Πάτμου και τη Μονή για να Ανεβάσουν το έργο στο Αμφιθέατρο της Αποκάλυψης.

Το έργο θα παιχτεί την 19-20-21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κακογιάννη στην Αθήνα.
Εκτός από το κοινό το έργο έχει ενθουσιάσει τους κριτικούς και τους ανθρώπους των θεατρικών σπουδών .
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

«Ο μονόλογος της Κλυταιμνήστρας είναι ένας αντι-επιτάφιος: ένα χειμαρρώδες κατηγορητήριο ενάντια σ' έναν άντρα σκληρό, φιλοπόλεμο και τυφλό μπροστά στις απολαύσεις της φύσης και της ειρηνικής ζωής. Η Κλυταιμνήστρα της Γερμανίδας συγγραφέως είναι μια πολύπαθη γυναίκα η οποία έχει γευτεί την αδικία, την ταπείνωση, την καταπίεση και την βία που της έχει «προσφέρει» ο μισαλλόδοξος αρσενικός δυνάστης.

Επίσης είναι μία γυναίκα που δεν καταδέχεται να αποδώσει στους Θεούς τις πράξεις των ανθρώπων. Τέλος, είναι μία γυναίκα που, συνοψίζοντας τις δυστυχισμένες στιγμές της πλάι σ' έναν άντρα-θύτη, δεν μπορεί παρά να νοιώθει πικρία, οργή και μίσος, έστω και αν αυτός είναι πια νεκρός. Ωστόσο η εκδίκηση της Κλυταιμνήστρας σηματοδοτεί αναπόφευκτα και το δικό της τέλος, αφού μετά το μίσος της, δεν κερδίζει τίποτα άλλο από μία ισότιμη θέση στο πλευρό του νεκρού Αγαμέμνονα».

Χαρά Μπακονικόλα
Ομότιμη Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών
(από το patmostimes.gr)

Διαβάστε ακόμη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Εκδήλωση για τη σχολική βία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου

Πανελλήνιο Βραβείο Λογοτεχνίας στον Ξεναγό Θεοφάνη Μπογιάννο