Το Καστελόριζο επισκέφθηκε η πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Αγγέλου

Το Καστελόριζο επισκέφθηκε η πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Αγγέλου

Το Καστελόριζο επισκέφθηκε η πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Αγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 694 ΦΟΡΕΣ

συνοδευόμενη από εκπροσώπους τριών συντονιστικών επιτροπών της Δωδεκανήσου

Στη Μεγίστη (Καστελόριζο) βρέθηκε χθες η πολιτευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου συνοδευόμενη από εκπροσώπους τριών συντονιστικών επιτροπών της Δωδεκανήσου.

Από την Σ.Ε Κω τους Αυρα Βογιατζή και Κώστα Αγιαννιδη, από τη Σ.Ε. Καλύμνου τον Γιάννη Χλωρό και από την Σ.Ε Ρόδου τους Νεκτάριο Πολίτη, Κώστα Βαγγαλη και Γεώργιο Γαλιατσο.

Επιστρέφοντας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η επίσκεψη μας στη Μεγίστη για μας εμάς σημαίνει πολλά. Το νησί αυτό και οι κάτοικοι του αποτελούν σύμβολο και φωτεινό παράδειγμα. Παραμελημένοι από την ελληνική πολιτεία επιμένουν να φυλλάτουν Θερμοπύλες για εμάς, για όλη την Ελλάδα.

Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν ήταν ιδιαιτέρως φιλόξενη. Αρχικά συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο του νησιού κ. Αχλαδιώτη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου κ. Ασβεστα με τους οποίους συζητήσαμε πληθώρα θεμάτων που απασχολούν το νησί.

Σημαντικότερα από αυτά ήταν:

1. Η έλλειψη γιατρού στο νησί. Ενώ η οργανική θέση είναι καλυμμένη ο γιατρός απουσιάζει με απόσπαση και οι κάτοικοι περιμένουν κάθε 10 μέρες γιατρό από τη Ροδο μην μπορώντας να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες τους. Κάτι που ισχύει και για την φαρμακευτική τους περίθαλψη αφού ούτε φαρμακείο υπάρχει και τα φάρμακα έρχονται με παραγγελία από τη Ρόδο.

2. Όσον αφορά στο πολυδύναμο ιατρείο, το οποιο και επισκεφθηκαμε, επισημάνθηκε βέβαια ότι είναι σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο πχ με ακτινολογικά μηχανήματα τα οποία όμως δεν υπάρχει ούτε ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος αλλά ούτε και ο γιατρός για να χρησιμοποιηθούν.

3. Σχετικά με την υδροδότηση του νησιού αναφέρθηκαν στην δαπανηρή σημερινή κατάσταση με τον συνδυασμό αφαλάτωσης και χρήσης υδροφόρας και τόνισαν την ανάγκη άμεσης λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής η οποία φτιάχτηκε πριν 10 χρόνια και δεν λειτούργησε ποτέ.

4. Φυσικά μείζον πρόβλημα αποτελεί η υποστελεχωση των σχολείων του νησιού και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που είναι του 1912.

5. Και τέλος η έλλειψη σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου στο νησί παρόλο που υπάρχει σχετική μελέτη.

Συναντήσεις είχαμε επίσης με τον απερχόμενο και τον νέο Λιμενάρχη, κυρίους Παρακινη Γεώργιο και Χιωλα Κοσμά αντίστοιχα, με τον πρώτο να καταγγέλλει αδιαφορία της πολιτείας για την υποστελεχωση του λιμενικού της περιοχής το οποίο ενώ θα έπρεπε να διαθέτει 23 άτομα διαθέτει μόνο 7! Αποτέλεσμα αυτού να εξαναγκάζονται σε 24ωρες υπηρεσίες με συνέπειες αρνητικές στην υγεία αλλά και στην απόδοση τους.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του τελωνείου κ. Παϊσιος Στράτος τόνισε τον προβληματισμό του για την οικονομική και φορολογική αναρχία που θεωρεί ότι είναι και η κυριότερη αιτία για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του.

Τα νησιά μας, μας χρειάζονται δίπλα τους στο πλάι τους βοηθούς και συνοδοιπόρους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλάι τους.

Δεν είμαστε απο αυτούς που περιμένουν την προεκλογική περίοδο για να γυρίσουν τα νησιά και να ζητήσουν ψήφους. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε έργο και γιʼ αυτό παλεύουμε».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας