Με το "δεξί" η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με το "δεξί" η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με το "δεξί" η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Νίκησε τη Βοσνία με 78-69

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Εφήβων, η οποία στην πρεμιέρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επικράτησε της Βοσνίας με 78-69, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού σημείωσε 21 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Πολύ καλό ματς έκανε και ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 13 πόντους. Οι Χαραλαμπόπουλος και Μήτογλου μάζεψαν τα 20 από τα 38 ριμπάουντ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Επόμενος αντίπαλος για τους διεθνείς μας η Τσεχία αύριο (25/7, 16:15).

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς μας με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο 17-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως οι Βόσνιοι βρήκαν λύσεις και με τον Τσούρεβατς κατάφεραν να προηγηθούν με 19-23 για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, πάντως οι διεθνείς ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν με τους Μουράτο - Σαμάτη να ανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο τελευταίος έκανε το 32-28 για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με 36-31, καθώς μείωσε για τη Βοσνία ο Ντέντοβιτς.

Οι διεθνείς μας συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν με τους Χαραλαμπόπουλο, Σταμάτη να διατηρήσουν το προβάδισμα τους χωρίς δυσκολίες. Αποτέλεσμα ήταν το 30' να βρει τις δύο ομάδες στο 57-49. Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, η Βοσνία προσπάθησε να ανεβάσει το τέμπο, να τρέξει και να πλησιάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παρόλα αυτά, η Εθνική μας ήταν ανώτερη και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα και να αρχίσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 36-31, 57-49, 78-69.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 13 (3), Κόνιαρης 3, Κώττας 5, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 6, Μουράτος 8 (2), Σκουλίδας 2, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής, Σταμάτης 16, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 21 (2).

Βοσνία (Μπάιτς): Πίλαβτζιτς, Άτιτς 22, Γκάριτς, Πρέντιτς 2, Τσούρεβατς 7, Χάτζιτς, Ντέντοβιτς 6, Μέμιτς, Λάζιτς 5, Άλεξιτς 18, Πόλουτακ 9, Σμάιλοβιτς.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους