Βούλγαρης και Γκολίνο στην Πάτμο...

Βούλγαρης και Γκολίνο στην Πάτμο...

Βούλγαρης και Γκολίνο στην Πάτμο...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Με το ντοκιμαντέρ «Life in the Borderlands», ανοίγει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του νησιού

Ο παλμός ενός επταήμερου κινηματογραφικού φεστιβάλ χτυπάει από σήμερα στα Δωδεκάνησα, καθώς το ντοκιμαντέρ «Life in the Borderlands», ένα σπονδυλωτό φιλμ με πορτρέτα χαρακτήρων της Πάτμου, ανοίγει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του νησιού που πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά.

Δέκα ταινίες μεγάλου μήκους, 40 ταινίες μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ απαρτίζουν το πρόγραμμα, το οποίο διανθίζεται ξανά με την παρουσία διεθνών κινηματογραφιστών, όπως ο Δανός παραγωγός Τίβι Μάγκνουσον (έχει υπογράψει τη μικρού μήκους ταινία «Helium» που βραβεύτηκε με Οσκαρ), η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Βαλέρια Γκολίνο για να παρουσιάσει την ταινία της «Μέλι», καθώς και η Μάνια Ακμπάρι, σκηνοθέτρια της ταινίας «From Tehran to London» («Από την Τεχεράνη στο Λονδίνο»), αμφότερες τιμώμενες στο αφιέρωμα της διοργάνωσης «Γυναίκες πίσω από την κάμερα».

Στην Πάτμο θα είναι και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης με τη σύζυγό του, συγγραφέα και σεναριογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη, για να παρουσιάσουν τη «Μικρά Αγγλία», την πιο επιτυχημένη ελληνική ταινία της σεζόν που πέρασε, πρόσφατα τριπλά βραβευμένη στο φεστιβάλ της Σανγκάης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, προβολές των ταινιών «Her» του Σπάικ Τζόνζι, «Η τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, «Το θεώρημα μηδέν» του Τέρι Γκίλιαμ και «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Αντερσον.

Αυτοσχέδιο θερινό σινεμά
Οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε έναν αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο καθώς και στο προστατευόμενο από την UNESCO σχολείο της Χώρας, όπου ενώνεται η μουσική με το σινεμά μέσα από προβολές ντοκιμαντέρ όπως τα «Good Ol' Freda» του Ράιαν Γουάιτ στο οποίο η γραμματέας των Beatles περιγράφει τη δική της ιστορία και «Press Pause Play» των Ντέιβιντ Ντουόρσκι και Βίκτορ Κόλερ όπου περιγράφονται οι αλλαγές στη μουσική βιομηχανία λόγω της ψηφιακής επανάστασης.

Θα πραγματοποιηθούν και τέσσερα σεμινάρια με κεντρικό άξονα το σενάριο, ενώ θα διεξαχθεί και η τελική φάση του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους με τίτλο «Fade in».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ακόμη

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»