Τα προβιοτικά ρίχνουν την πίεση

Τα προβιοτικά ρίχνουν την πίεση

Τα προβιοτικά ρίχνουν την πίεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 77 ΦΟΡΕΣ

Τα φιλικά μικρόβια – γνωστά ως προβιοτικά - που βρίσκονται σε γιαούρτια, τυριά και συμπληρώματα έχουν ευεργετική δράση στη ρύθμιση της πίεσης, σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων που προέρχονται από εννιά έρευνες και μελετούν τη σχέση ανάμεσα στη λήψη προβιοτικών και την υπέρταση.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε 543 ενήλικες συνολικά με φυσιολογική ή υψηλή πίεση.
Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Hypertension και σύμφωνα με αυτά οι άνθρωποι που κατανάλωναν προβιοτικά είχαν κατά μέσο όρο μείωση της υψηλής πίεσης (συστολικής) κατά 3,6 mmHg και της διαστολικής (της μικρής) κατά 2,4 mmHg.

Τα οφέλη ήταν μεγαλύτερα για όσους είχαν υψηλή πίεση, καθώς και για όσους λάμβαναν προβιοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα άνω των δυο μηνών.
Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες αναφορικά με τη δράση των προβιοτικών βακτηρίων ως αντιυπερταστικών προκειμένου να δοθούν σαφείς οδηγίες στους ασθενείς με υπέρταση.
Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού