Οι Ευρωπαϊκοί λαοί ψηφίζουν, οι πολυεθνικές κυβερνούν

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί  ψηφίζουν, οι πολυεθνικές κυβερνούν

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί ψηφίζουν, οι πολυεθνικές κυβερνούν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Toυ Χ. Βουτυράκη
h_vout@yahoo.gr

Δυστυχώς η διαπίστωση αυτή δεν είναι σχήμα λόγου για εντυπωσιασμό. Πίσω από τους Πολιτικούς, που παίζουν με μας το άθλιο παίγνιο «Εκλογή σωτήρων από χειραγωγημένους και ανενημέρωτους ψηφοφόρους», κρύβονται οι πραγματικοί κυβερνήτες. Κυβερνήτες που φροντίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των λίγων σε βάρος ακόμη και της ζωής των πολλών.

Είναι σε όλους γνωστό ότι σήμερα κυβερνούν οι «αγορές» και λιγότερο γνωστό, ότι σ’ αυτές κυρίαρχο ρόλο παίζει η μαφία της «Στρογγυλής Τράπεζας των Ευρωπαίων βιομηχάνων.» Στις δικές της μελέτες στηρίχθηκε η τερατο γένεση των μορφωμάτων ΕΕ, ΟΝΕ, ΕΚΤ, ΕΤΧΣ, ΕΜΣ, ΕΤΑ, ΔΝΤ, που διαθέτουν το Ναζιστικό αλάθητο, και οι εντολές τους είναι «Μονόδρομος.» Εκτός αυτών, τώρα και δυο χρόνια περίπου, μυστικά ακόμη κι από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο , οι πολυεθνικές εταιρίες δημιουργούν την « Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» ή Transatlantic trade and Investment Partnership ή ΤΤΙP.

Χαρακτηριστικό της μυστικότητας ώστε να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα η αντίδραση των πολιτών, είναι αυτό που είπε η Ντέμπι Μπάρκερ, διευθύντρια διεθνούς προγράμματος στο Center for food safety της Ουάσιγκτον . Είναι τόσο μυστικές οι διαπραγματεύσεις ώστε ενώ έχουν πρόσβαση περίπου 500 ως 600 σύμβουλοι επιχειρήσεων, δεν έχουν καμία πρόσβαση τα μέλη του Αμερικάνικου Κογκρέσου, οι Ευρωβουλευτές και οι βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελλών.»

Η ΤΤΙP είναι η μοναδική συμφωνία, που αν και έχει ολοκληρωθεί ο πέμπτος κύκλος διαβουλεύσεων, δεν έχει δοθεί τίποτα στην δημοσιότητα.» Η TTIP είναι η λεωφόρος της «Παγκοσμιοποίησης» που καταλήγει το μονοπάτι του «μονόδρομου» των μνημονίων. Μια νέα γιγαντιαία ένωση Διατλαντική που θα απαρτίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Μια ένωση που στόχο έχει την καταστρατήγηση των εθνικών νόμων και ρυθμίσεων, την κατάλυση της δημοκρατίας., ή ότι έχει απομείνει από την επέλαση της ΕΕ, και την ανάθεση της διακυβέρνησης των λαών στις πολυεθνικές.

Η TTIP είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων της οποίας στόχος επίσης είναι, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι και από τις δυο πλευρές του ατλαντικού , να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις (νόμους) που εμποδίζουν την κερδοφορία των πολυεθνικών στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τα εμπόδια αυτά είναι τα πολύτιμα κεκτημένα των πολιτών που κέρδισαν με πολύχρονους σκληρούς κοινωνικούς αγώνες.

Επιδιώκει ενδεικτικά:
Οι εταιρίες να μην δεσμεύονται από γραφειοκρατικά εμπόδια. Να καταργηθούν οι νόμοι που κάποτε διαφοροποιούσαν την εργασία από την δουλεία . Να γίνουν νέοι νόμοι που θα καθορίζουν ίδιες κοινωνικές, εργασιακές και περιβαλλοντικές απορυθμίσεις για όλες τις χώρες.. Να ενισχύσει την ορθότητα των πολιτικών της Τρόικα. (Το Τρόικα Party αγαπά την TTIP). Να προστατεύσει τις επενδύσεις από τις παρεμβάσεις οποιασδήποτε εκλεγμένης κυβέρνησης, Εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής. Να περάσει συμφέρουσες για τους επενδυτές καταστροφικές πολιτικές για την κοινωνική και περιβαλλοντική προστασία.

Όπως επισημαίνει η Γερμανίδα δημοσιογράφος Ούρλικε Χέρμαν σε ειδικό σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα, η TTIP δεν αφορά την ανάπτυξη, δεν αφορά την ρύθμιση των εμπορικών σχέσεων, μέσα από την κατάργηση δασμών, αλλά την αποθέωση των επενδυτών μέσα από την κατάργηση νόμων και κανόνων που διέπουν όλους τους τομείς , από την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον έως τα φάρμακα, και τα προσωπικά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οποιαδήποτε εθνική νομοθεσία πριν πάει στο κοινοβούλιο, θα εξετάζεται αν είναι σύμφωνη με τις επιταγές της TTIP. (Το πείραμα με την Τρόικα και το εθνικό μας κοινοβούλιο πέτυχε ήδη).

Ειδικά για χώρες σαν την Ελλάδα, επεσήμανε η Ούρλικε Χέρμαν, οι ρήτρες προστασίας των επενδυτών θα αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα, αφού επί της ουσίας τα προνόμια των πολυεθνικών θα αποκτήσουν ισχύ νόμου. Οι πολυεθνικές θα μπορούν να σύρουν το κράτος στην διεθνή διαιτησία, ( διαιτησία από ιδιώτες δικηγόρους με ότι αυτό συνεπάγεται), για διαφυγόντα κέρδη, στην περίπτωση που το κράτος θα ψηφίσει νόμους που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του χρηματοπιστωτικού συστήματος (τράπεζες).

Για το μεταναστευτικό, η TTIP θα προτιμούσε να εστιάσει η ΕΕ τις πολιτικές της στην νομιμοποίηση της μετανάστευσης και την ένταξη των μεταναστών. ( Αν γίνει αυτό, το 2015 θα νομιμοποιηθούν στην Ελλάδα 5.000.000 αποθηκευμένοι λαθρομετανάστες. Τόσους προβλέπει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ότι θα υπάρχουν το 2015.) Συμπερασματικά, εάν τελικά ΕΕ και ΗΠΑ καταλήξουν σε συμφωνία, η TTIP θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπορικό σύμφωνο στον κόσμο και ουσιαστικά θα υποκαταστήσει τις πολιτικές ηγεσίες και την ισχύουσα νομοθεσία στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Επίσης θα αντικαταστήσει τους νόμους των Ευρωπαϊκών κρατών με τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου όπως επιθυμούν οι πολυεθνικές. Έτσι , η TTIP, θα δημιουργήσει περισσότερη λιτότητα, εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα επομένως χειρότερες συνθήκες εργασίας , μικρότερες αμοιβές αλλά και περισσότερη ανάπτυξη για τους επενδυτές. Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας τάξης που επαγγέλλεται η πολυαγαπημένη παγκοσμιοποίηση των κυβερνητών μας και «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.» Χωρίς την TTIP ζούμε δύσκολα, με την TTIP θα ζήσομε χειρότερα, όσοι ζήσομε.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης