Απεργία προκήρυξε το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Απεργία προκήρυξε  το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Απεργία προκήρυξε το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Για τις 8 Αυγούστου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα εργασιακά

Στην απεργία του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου, συμμετέχει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μετά από απόφαση που πάρθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του κλάδου στις 21 Μαρτίου 2014 για απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και την διαπίστωση των εντόνων προβλημάτων που επικρατούν στον κλάδο κατά την τελευταία τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου, αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.
• Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στην αρχική του μορφή πριν την τροποποίηση του Ν. 3986/11.
• Επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
• Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της πρόνοιας και το συνεχές κούρεμα του απονεμόμενου ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
• Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες-καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.

• Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης)
• Αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και ενίσχυση των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών.
• Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμευτικές πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.
• Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και συντάξεων.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα να λάβουν μέρος στην απεργία του Σωματείου μας. Η συγκέντρωση θα λάβει μέρος στο Εργατικό Κέντρο στις 8 Αυγούστου 2014 και ώρα συγκέντρωσης 9:00 π.μ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΡΟΔΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της παράταξης ΔΕΑΣ στη διοίκηση του ΕΚΡ που υποστηρίζονται από το ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση προς το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για να πραγματοποιηθεί εκείνη τη μέρα παρροδιακή απεργία
Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής: «Όπως θα γνωρίζετε, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, στην τελευταία του Συνεδρίαση την περασμένη Τρίτη 22 Ιούλη, έλαβε απόφαση για 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων με αιτήματα την εξόφληση των δεδουλευμένων, την υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλους τους εργοδότες ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της εργοδοτικής ένωσης που τις υπογράφει και την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων στο προηγούμενο καθεστώς. Βεβαίως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμφώνησαν στην προκήρυξη απεργίας, πρότειναν όμως, όλη η διαδικασία να περάσει μέσα από Γενική Συνέλευση, καλά προετοιμασμένη, όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια τους και βεβαίως το πλαίσιο των αιτημάτων να διευρυνθεί καθώς αυτή την περίοδο προετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, ξανανοίγει το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης για να πετσοκοπεί ότι έχει απομείνει, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι ετοιμάζεται να βάλει το δικαίωμα στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων και ιδιαίτερα το δικαίωμα στην απεργία στο γύψο.

Οι προτάσεις των εκλεγμένων του ΠΑΜΕ απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.
Είναι δεδομένο ότι ο Επισιτισμός – Τουρισμός αποτελεί το μαζικότερο κλάδο της περιοχής και συμπεριλαμβάνει εργαζόμενους που εκπροσωπούνται και από άλλα Σωματεία όπως τους ξεναγούς, τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, τους οδηγούς ταξί, που όλοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, περισσότερο οξυμμένα τη φετινή τουριστική περίοδο, παρά τις θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις και τα έσοδα όπως αποκαλύπτουν τα καθημερινά δημοσιεύματα του τοπικού και πανελλαδικού Τύπου.
Επιπλέον, η περιοχή μας αποτελεί μια από τις περιοχές πιλότο για την κατάργηση του θεσμού της Κυριακάτικης αργίας όχι μόνο φυσικά στα εμπορικά καταστήματα αλλά γενικότερα, (ήδη μεγάλες τράπεζες κάνουν σχετικές προετοιμασίες).
Με δεδομένα τα παραπάνω σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με θέμα συζήτησης τη μετατροπή της απεργίας που αποφάσισε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε Παρροδιακή απεργία σε όλους τους κλάδους την 8η Αυγούστου.

Οι εκλεγμένοι της ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου:
Μανώλης Μπακάλης
Μιχάλης Τσουρούτης
Μιχάλης Κατσουράκης
Σταύρος Βαρκάκης
Κώστας Γιαννόπουλος”.


Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης