Πωλητήριο στα ακίνητα του ΟΤΕ στη Ρόδο

Πωλητήριο στα ακίνητα του ΟΤΕ στη Ρόδο

Πωλητήριο στα ακίνητα του ΟΤΕ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Από την τηλεπικοινωνιακή εταιρία συμφερόντων του Γερμανικού δημοσίου

Πωλητήριο στα ακίνητα του ΟΤΕ που βρίσκονται στη Ρόδο, έβαλε η Deutsche telekom, καθώς έκρινε ασύμφορη τη συντήρηση και επισκευή τους.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία συμφερόντων του Γερμανικού δημοσίου, που εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΤΕ όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο, αποφάσισε να… ξεφορτωθεί τα ακίνητα και έτσι ανέθεσε στην ΟΤΕ estate την πώλησή τους.

Το περιφερειακό τμήμα του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ Δωδεκανήσου, μπροστά στο γεγονός αυτό, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων για να αποτραπούν τα σχέδια των Γερμανών.
Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε χτες ο γ. γραμματέας του τμήματος Δημήτρης Πόθος, επεσήμανε ότι τα δύο ακίνητα τα οποία πουλιούνται είναι μέρος της ιστορίας του τόπου και πρέπει να μετεγγραφούν στην κυριότητα του δήμου Ρόδου.

Σημειώνεται ότι τα δύο ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι η περίφημη λέσχη του ΟΤΕ δίπλα στο ξενοδοχείο Park και το κτίσμα στην πλατεία μουσείου δίπλα στο κατάστημα Λαλαούνης.
Ο σύλλογος των συνταξιούχων ζητά από κάθε τοπικό φορέα να προχωρήσει σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραμονή των ακινήτων στην περιουσία του Δωδεκανησιακού λαού.

Όπως επισημαίνεται σε αυτά φιλοξενήθηκαν για αρκετά χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 50 οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις του δημόσιου ΟΤΕ, ήταν ιδιοκτησίας του Ελληνικού δημοσίου και παραχωρήθηκαν για χρήση και προς διευκόλυνση του νεοσύστατου τότε οργανισμού.
Παρέμειναν εκεί μέχρι το 1970, όταν ο ΟΤΕ δημιούργησε το δικό του κτίριο στην οδό Αμερικής και συγκέντρωσε εκεί όλες τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη