Συνεργός σε σπείρα η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου!

Συνεργός σε σπείρα η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου!

Συνεργός σε σπείρα η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10060 ΦΟΡΕΣ

Στην Κω βρίσκεται αυτή την περίοδο

Συναντήσαμε την 30χρονη ηθοποιό στην Κω, στη διάρκεια των γυρισμάτων της οικογενειακής ταινίας με προσωρινό τίτλο «Adventure in Greece», που σηματοδοτεί το ουσιαστικό πέρασμά της στον κινηματογράφο.

Πρόκειται για την πρώτη σας κινηματογραφική ταινία;
Είχα μια συμμετοχή μόνο στην ταινία του Παναγιώτη Κράβα «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα», προ τριετίας, αλλά ήταν μικρή, οπότε μπορούμε να πούμε πως αυτός είναι ο πρώτος μου βασικός ρόλος στο σινεμά.

Συνεργός σε σπείρα! Και κάνετε την «κακιά»...

Ναι, υποδύομαι μια υπεύθυνη ασφαλείας που συνεργεί με μια σπείρα αρχαιοκάπηλων χρησιμοποιώντας τις «άκρες» της στην αστυνομία της Κω. Στην ταινία «Adventure in Greece», τρία αδέλφια Φινλανδών τουρίστων στην Κω προσπαθούν να σώσουν την κόρη ενός τοπικού ζεύγους ξεναγών που έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια σπείρα αρχαιοκάπηλων σε αναζήτηση ενός υποβρύχιου θησαυρού.

Πώς σας φαίνεται η δουλειά στον κινηματογράφο σε σχέση με την τηλεόραση ή το θέατρο;
Πάντα με γοήτευε το σινεμά, κι επειδή μεγάλωσα με ταινίες περισσότερο απ' ό,τι με θεατρικές παραστάσεις, ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με μαγεύει πολύ η τέχνη αυτή, παρότι διαπιστώνω πως για τους ηθοποιούς απαιτεί επιπλέον συγκέντρωση, ειδικά σε συνθήκες σαν αυτές εδώ, που είχαμε τα θαλάσσια γυρίσματα.

Και στην τηλεόραση; Η μεγάλη δημοτικότητα του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», πώς σας κάνει να νιώθετε;

Είναι μεγάλη ευτυχία να πηγαίνει καλά η δουλειά που κάνεις και να υπάρχουν θεατές που να θέλουν να τη δουν. Γιατί, όπως και να' χει, η δουλειά μας απευθύνεται στον κόσμο, αλλιώς θα μαζευόμασταν σπίτια μας να κάνουμε παραστάσεις για συγγενείς και φίλους, ή θα γυρίζαμε μόνοι μας βιντεάκια. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί και στα κείμενα. Η Κωνσταντίνα Γιαχαλή, που γράφει προσωπικά για μας, κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως και όλοι οι άλλοι σεναριογράφοι της σειράς.

Από την έστω φρέσκια αυτή πείρα σας στην tv, βλέπετε να διαφαίνεται κάποια ανάκαμψη στην παραγωγή σίριαλ;
Νομίζω πως τα πράγματα αρχίζουν και πηγαίνουν προς το καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ξαναδούμε τις εποχές που γίνονταν 20 σίριαλ τη σεζόν. Αλλά για μένα δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Ελπίζω να γίνουν λίγες, αλλά καλές δουλειές κι ο καθένας να προσέχει και να σέβεται και τον εαυτό του και τους τηλεθεατές. Το να γίνονται λιγότερες δουλειές είναι ένα σοβαρό θέμα, βέβαια, με την έννοια ότι δεν μπορεί να απασχοληθεί όλος ο κόσμος που αναζητά δουλειά. Αλλά είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν όλοι οι χώροι, όχι μόνον ο δικός μας.

Στο θέατρο, που είχατε μια συμμετοχή και φέτος, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;
Το θέατρο ανεβαίνει κάπως τελευταία. Aυτή η μορφή ψυχαγωγίας είναι κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος γιατί έχουμε καλές παραστάσεις, ικανές να σε μαγεύουν για ένα δίωρο, να σε κάνουν να ξεχνιέσαι.

Αν δεχθούμε πως η ταινία που γυρίζετε τώρα έχει προφίλ μάλλον εμπορικό, θα κάνατε τον ίδιο διαχωρισμό και στο θέατρο;
Προτιμώ να αποφεύγω τις ταμπέλες. Για μένα είναι αστείο να μιλάμε για εμπορικό και ποιοτικό σινεμά ή θέατρο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το αν υπάρχει ποιότητα στη δουλειά του καθενός, κι ο καθένας δίνει την ψυχή του όλη για να συγκινεί, δεν έχει να κάνει με την εμπορική αξία του πράγματος. Το ιδανικό είναι αυτά τα δύο να συνδυάζονται πάντα. Δε θα έκανα ποτέ κάποια έκπτωση θεωρώντας πως συμμετέχω σε μια «εμπορική» δουλειά, ούτε και θα υπερεκτιμούσα τον εαυτό μου αν ήμουν σε μια «ποιοτική» δουλειά. Για μένα είναι πολύ μεγάλο λάθος να το διαχωρίζουμε.

Προσεχώς τι υπάρχει για σας;
Ηδη γυρίζουμε τον δεύτερο κύκλο της «Μουρμούρας», που θα συνεχιστεί και του χρόνου. Θα ολοκληρώσουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και τα γυρίσματα μιας ταινίας του Βασίλη Χριστοδουλάκη που ξεκινήσαμε πέρυσι, την «Τσακισμένη αυγή», βασισμένη σε κόμικς σπονδυλωτής δράσης. Είναι τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες που κάποια στιγμή συναντώνται, και στο δικό μου κομμάτι παίζουμε με τον Τάκη Μόσχο. Πολλή δράση, πολύ ξύλο!

Η ταινία ελληνοφινλανδικής παραγωγής «Adventure in Greece» θα προβληθεί τον Δεκέμβριο στις αίθουσες. Στο καστ εκτός απο την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστούν οι: Γ. Ζουγανέλης, Γ. Σκιαδαρέσης, Ο. Αυγουστίδης, Γ. Στάνκογλου, Ν. Δραγούμη, Ε. Παπαθεοδώρου.

πηγη:ethnos.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο