Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου πήρε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που εγινε την Πέμπτη στη ΡΟΔΟ στην πλατεία Κύπρου ,με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΕΕ οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες.Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν, δολοφονούν και αιματοκυλούν έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία

Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής. Η λογική ''των ίσων αποστάσεων'' και της εξίσωσης του ''θύτη'' με το ''θύμα'' που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ - ΕΕ και στην Ουκρανία.

Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει.

Ειδικά τούτη τη στιγμή που προετοιμάζεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργάτης, σε κάθε χώρο δουλειάς , να δημιουργεί κλίμα ξεσηκωμού γιατί ό,τι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους, το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από αυτήν την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια της, ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά που της επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, συνολικά την εργατική τάξη της χώρας μας να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττεται στη Μέση Ανατολή, να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δολοφονία του παλαιστινιακού λαού».

Τέλος, καλούμε το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που αυτήν τη στιγμή σφάζεται κυριολεκτικά, άμαχοι και παιδιά, από την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία