Τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά κατά του καρκίνου

Τα κίτρινα και  πορτοκαλί λαχανικά κατά του καρκίνου

Τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά κατά του καρκίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Για τα φρούτα και τα λαχανικά γνωρίζουμε ότι είναι πολύ υγιεινά. Εκτός όμως από όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης έρχεται να φωτίσει μια άγνωστη συνεισφορά τους στην υγεία μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της πολυεθνικής μελέτης MEC, η οποία ξεκίνησε το 1993 για να αξιολογήσει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή, τον τρόπο ζωής, γενετικούς παράγοντες και την εμφάνιση καρκίνου, φάνηκε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες.
Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από 185.885 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας σε μια περίοδο 12,5 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Για παράδειγμα, οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά είχαν 52% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης συγκριτικά με τις γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερα από αυτά τα λαχανικά.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού