Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα της «κατάσχεσης» του γαϊδάρου

Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα της «κατάσχεσης» του γαϊδάρου

Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα της «κατάσχεσης» του γαϊδάρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 934 ΦΟΡΕΣ

Στα πρώτα θέματα των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης «έπαιξε» η υπόθεση κατάσχεσης με εισαγγελική διάταξη του γαϊδουριού στην Ρόδο που δημοσιοποίησε προχθές «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», ενώ τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες» που κίνησαν τις διαδικασίες εξηγούν όλα όσα έγιναν αναλυτικά με ανακοίνωσή τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον όλων προκάλεσε το άρθρο της «Ροδιακής» τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονικής έκδοση, για την προσωρινή αφαίρεση του γαϊδουριού από τον ιδιοκτήτη του μετά από συνεχείς καταγγελίες που γίνονταν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις οποίες το ζώο ήταν παραμελημένο, υποσιτισμένο και μέσα στον ήλιο.

Η επιχείρηση, ως γνωστό, στήθηκε προχθές το μεσημέρι και πλέον το ζώο βρίσκεται σε ειδικό χώρο του φιλοζωικού σωματείου όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες για να του δοθεί η απαραίτητη φροντίδα καθώς έφερε σημάδια υποσιτισμού αλλά και δερματικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που αφαιρείται έστω και προσωρινά η επιμέλεια ενός γαϊδουριού με εισαγγελική διάταξη επειδή δεν τον φροντίζουν.

Χθες στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Τυχερές Πατούσες» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε, αναφορικά με το θέμα, η εξής ανακοίνωση:
«Χτες 24/07/2014 αφαιρέθηκε από τον σύλλογό μας το Γαϊδουράκι από την περιοχή Ιαλυσού μετά από την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ρόδου.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε την κατάσταση η οποία έχει ως εξής:
Περίπου πριν από ένα μήνα ξεκίνησαν να μας στέλνουν διαφορά άτομα (Έλληνες και Τουρίστες) στην σελίδα μας στο facebook παράπονα για το συγκεκριμένο Γαϊδουράκι.

Ζητήσαμε από τον κόσμο να μας στείλει φωτογραφίες και όντως διαπιστώσαμε πως το γαϊδουράκι είναι μέσα στον ήλιο χωρίς τροφή και νερό!!

Η επομένη λοιπόν κίνησή μας ήταν να βρούμε τον ιδιοκτήτη και να του μιλήσουμε για την κατάσταση κάτι το οποίο και έγινε και μάλιστα από δύο άτομα του συλλόγου. Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε τηλεφωνικά και μάλιστα από δικηγόρο του συλλόγου να φτιάξει τις συνθήκες κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ και μάλιστα μετά από δύο εκκλήσεις.

Φυσικά δεν μας άφησε άλλη επιλογή καθώς πραγματικά το γαϊδουράκι υπέφερε στον καυτό ήλιο και μάλιστα με μια αλυσίδα στο πρόσωπο η οποία του έχει αφήσει και σημάδια!!

Από τις φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει είναι εμφανή τα σημάδια πως πέρα από το ότι είναι φανερά αδυνατισμένο έχει και πολλά δερματικά και οι οπλές του χρειάζονται άμεσα περιποίηση.

Επίσης το νερό του ήταν μέσα στον καυτό ήλιο, ήταν ζεστό και βρώμικο. Τώρα αν νομίζετε πως εμείς τα βγάζουμε όλα αυτά από το μυαλό μας και δεν έχουμε άλλη έννοια από το να οργανώσουμε μια αφαίρεση γαϊδουριού η οποία είναι πολύ δύσκολη ,οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους !!

Να πούμε πως το να συντονιστεί αυτό καθώς και το να βρεθεί χώρος φιλοξενίας για το γαϊδουράκι ήταν τρομερά δύσκολα επιτεύγματα για εμάς!! Δεν είμαστε 20-30 άτομα στο σύλλογο άλλα 5 και όλοι μας δουλεύουμε καθημερινά οκτώ ώρες και περισσότερο!!

Επειδή μας περιμένουν αρκετά έξοδα για το γαϊδουράκι το οποίο από εβδομάδας θα εξεταστεί από κτηνίατρο και σίγουρα θα θέλει τα βασικά και δεν ξέρουμε τι άλλο ζητάμε την βοήθεια σας!! Ο σύλλογος μας βασίζετε μόνο σε δωρεές και όποιος λοιπόν θέλει και μπορεί να συνεισφέρει ας μας στείλει μήνυμα στο Inbox μας!!

Σας ευχαριστούμε όλους και αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κακοποιημένα και μη ζώα του νησιού μας όσο μπορούμε καθώς

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ –ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!!
TYXERES PATOYSES RODOS –LUCKY PAWS RHODES»

Διαβάστε ακόμη

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου