Βάσεις 2014: Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψηφίους

Βάσεις 2014: Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψηφίους

Βάσεις 2014: Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψηφίους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2031 ΦΟΡΕΣ

Το μόνο που περιμένουν πια οι υποψήφιοι είναι τελική διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ

Ύστερα και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμπλήρωσης και των μηχανογραφικών δελτίων, το μόνο που περιμένουν πια οι υποψήφιοι είναι τελική διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ της χώρας.

Η αγωνία όπως είναι φυσικό κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες όχι μόνο για τους υποψήφιους σπουδαστές αλλά και για τους γονείς τους. Οι κυριότεροι παράγοντες που θα επηρρεάσουν τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων όπως έχει προαναφερθεί είναι οι θέσεις ανά σχολή, οι επιδόσεις των μαθητών, οι προτιμήσεις των υποψηφίων αλλά και η κατάργηση των βάσεων εισαγωγής και οι αλλαγές που έγιναν φέτος στις μετεγγραφές.

Ειδικότερα η απελεύθερωση των μετεγγραφών αναμένεται να αποτελέσει έναν ισχυρό παράγοντα στην τελική διαμόρφωση των βάσεων.

Η δυνατότητα των σπουδαστών να επιστρέψουν στην πόλη καταγωγής τους για σπουδές άλλαξε τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό και έτσι επηρεάστηκαν και οι βάσεις σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Όπως όλα δείχνουν, αύξηση μορίων αναμένεται στις περισσότερες σχολές.

Για το πρώτο πεδίο τα στοιχεία φανερώνουν αύξηση έως και 200 μόρια για τις Νομικές σχολές και ελαφρά πτώση από 100 έως 300 μόρια για τις σχολές των Παιδαγωγικών.
Για το δεύτερο πεδίο οι βάσεις στα τμήματα της πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Στο τρίτο πεδίο αναμένεται να αυξηθούν οι βάσεις τόσο στην Οδοντιατρική όσο και στην Φαρμακευτική, ενώ παράλληλα η Ιατρική θα κυμανθεί περίπου στα 19.000 μόρια.
Στο τέταρτο πεδίο σημαντική όπως δείχνουν τα στοιχεία θα είναι η αύξηση στις πολυτεχνικές σχολές, όμως οι στρατιωτικές αναμένεται να είναι στα περσινά επίπεδα. Τέλος για το πέμπτο πεδίο οι βάσεις των Οικονομικών σχολών αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα της περσινής χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία