Ατυχήσατε κύριε περιφερειάρχα

Ατυχήσατε κύριε περιφερειάρχα

Ατυχήσατε κύριε περιφερειάρχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1939 ΦΟΡΕΣ

Η απάντηση του Γιάννη Μαχαιρίδη για τους Ρομά

Έπρεπε να σκεφτείς πάρα πολύ πριν δώσεις αυτή την απάντηση για τους ΡΟΜΑ και το Καρακόνερο στην Ροδιακή, Σάββατο 19-7-14. Μέσα στο μυαλό σου, που έχεις κατατάξει εμάς τους Ροδίτες;

Ακούστε την απάντηση που έδωσε ο κ. Μαχαιρίδης για τους ΡΟΜΑ. Οταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες του;
Απάντηση: Έπεσε χαλάζι λέει και εγκαταλείπει η Περιφέρεια, γιατί το χαλάζι είναι μεγάλης διαμέτρου, έπρεπε να το είχε προβλέψει».

Το παράδειγμα αυτό δεν έχει σχέση με το δημιούργημα Καρακόνερο. Εξάλλου οι μετεωρολογικές υπηρεσίες είναι τόσο καλές με τα τεχνικά μέσα που δαιθέτουν, αλλά εσύ δεν τις συμβουλεύτηκες ούτε στα θλιβερά γεγονότα της Κρεμαστής.

Το πρώτον προσόν που πρέπει να έχει ένας “ηγέτης” είναι να προβλέπει και να ικανοποιεί το λαό του τόπου έχει τηνε υθύνη. Θα έφευγες με το κεφάλι ψηλά. Τώρα στο τέλος τα μούσκεψες! Σε θυμάμαι από πάρα πολλά χρόνια ήσουνα “παιδάκι” να κατέχεις πάντα ηγετικές θέσεις. Μια εποχή ήσουνα Νομάρχης κι εγώ δημοτικός σύμβουλος. Θα σου θυμίσω πως δημιουργήθηκε το Καρακόνερο.

Ηταν τα εργοτάξια μαρίνας και καρνάγιου, ήρθε ο πρώτος κάτοικος και εγκαταστάθηκε δεν του μίλησε κανείς, ήρθε ο δεύτερος και εγακταστάθηκε κ.τ.λ. και πάλι κανείς δεν τους μίλησε. Από πάρα πολλά χρόνια σε ενημέρωνα δια του τύπου για το πρόβημα.

Έλαβα μέρος σε δεκάδες ημερίδες για αλλοδαπούς και ΡΟΜΑ. Ήσουν κι εσύ εκεί και σου έλεγα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η παράνομη είσοδος αλλοδαπών και για τη Ρόδο ότι θα γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα μας, “το Καρακόνερο”. Οπως και έγινε. Και εσύ μας λες τώρα για χαλάζι μεγάλης διαμέτρου.

* Γράφει ο Βασίλης Μαυράκης Δ. Οικονομολόγος

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"