ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Ως πληροφορούμεθα ο κ. Επιθεωρητής ενέκρινε την ίδρυσιν διταξίου Δημοτ. Σχολείου


ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΔΙΤΑΞΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ
ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΕΒΕΝΤΟΡΙΟΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”

Χθες ο Επιθεωρητής της Α’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας κ. Π. Κατσιρέας μετά του Διευθυντού Κοιν. Προνοίας κ. Γ. Χάχλου επεσκέφθησαν το Πρεβεντόριον Ρόδου “Αγιος Ανδρέας” προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα της ιδρύσεως εκεί Δημοτικού Σχολείου. Ως πληροφορούμεθα ο κ. Επιθεωρητής ενέκρινε την ίδρυσιν διταξίου Δημοτ. Σχολείου. Καθώς δε ετόνισεν επιβάλλεται τούτο διότι πολλά παιδιά έχοντα άμεσον ανάγκην πρεβεντοριακής περιθάλψεως κατά την εποχήν του χειμώνος στερούνται ταύτης ελλείψει σχολείου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΔΙ’ ΙΕΡΕΙΣ
Πληροφορούμεθα ότι κατά το προσεχές Σχολικόν έτος εν τη Ιερά Μονή του Φιλερήμου θα λειτουργήση κατώτερον εκκλησιαστικόν Φροντιστήριον δια τους ιερείς και τους υποψηφίους τοιούτους. Η φοίτησις θα είναι διετής και θα διδάσκουν θεολόγοι υπό την εποπτείαν της Ιεράς Μητροπόλεως. Το ανωτέρω φροντιστήριον μέχρι τώρα λειτουργεί εις την Πάτμον.

ΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Χθες ανεχώρησαν δια τας παραθαλασσίας μαθητικάς κατασκηνώσεις της Μαλώνας 30 παιδιά από την Α’ εκπαιδευτικήν περιφέρειαν και 70 άλλα με 12 ομαδάρχας από την Β’ εκπαιδευτικήν περιφέρειαν.
Εξακολουθούν επίσης να προσέρχωνται και άλλα παιδιά δια τας κατασκηνώσεις, τα οποία θα προσληφθούν μετά την ιατρικήν εξέτασιν.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΒΡΕΦΩΝ
Υπό της Αμερικανικής Οργανώσεως η “Συνομοσπονδία δια την σωτηρίαν του παιδιού” ανελήφθη η προστασία απόρων βρεφών της νήσου Πάτμου ως και η προστασία του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας. Ως γνωστόν η εν λόγω Οργάνωσις αποστέλλει διάφορα εφόδια ως π..χ ιματισμόν, υπόδησιν και σχολικά είδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Μόλις συνελθόντες εκ της πληξάσης ημάς συμφοράς, συνεπεία του θανάτου της προσφιλούς ημών αδελφής και θείας
ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ-ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΥ
καθήκον ημών θεωρούμεν όπως εκφράσωμεν θερμάς ευχαριστίας προς τους παρακολουθήσαντας την κηδείαν και άπαντας τους οπωσδήποτε συμμερισθέντας το πένθος ημών.
Η Αδελφή
Κλεάνθη Συνοδινού
Οι Ανεψιοί
Αγγελος Συνοδινός
Αγγελική Ε. Βασιλάκη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Συγχαρητήριον

Ως πληροφορούμεθα, ο νεαρός Ρόδιος Νίκος Τριανταφύλλου, όστις στερούμενος πόρων παρηκολούθει τα μαθήματα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών εργαζόμενος την νύκτα εις τα κέντρα της πόλεως εξήλθε πρώτος της χρονιάς λαβών πτυχίον αρμονίας με βαθμόν άριστα επισπασάμενος όλα τας ψήφους και τα συγχαρητήρια των καθηγητών του.
Θερμά συγχαρητήρια.

Ευγενής χειρονομία
Η ευσεβής κ. Π. Καρταπάνη ανεκαίνισε τον ιερόν ναόν του Αγίου Ελευθερίου δι’ εξόδων της και συνεισφοράς του Συλλόγου Μαιών. Η Α.Σ. ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευαρέσκειάν του δια την ευσεβή ταύτην χειρονομίαν.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"