Oι προκλήσεις στο Αιγαίο

Oι προκλήσεις  στο Αιγαίο

Oι προκλήσεις στο Αιγαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

Η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

Είναι μερικά πράγματα που διαδραματίζονται καθημερινά στο Αιγαίο εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας που εδώ στην Ελλάδα μέσα στην περιδίνηση της οικονομικής κρίσης περνούν απαρατήρητα ή δεν τους δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να παγιώνονται καταστάσεις, δυσμενείς για τα εθνικά μας συμφέροντα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αλλαγή του Στάτους Κβο στο Αρχιπέλαγος.

Τι εννοούμε:
• Oταν λόγω περιστολής των λειτουργικών εξόδων μειώνεται δραματικά η στάθμη των δεξαμενών καυσίμων του Ελληνικού Στόλου και οι αποθήκες ανταλλακτικών αδειάζουν επικίνδυνα, τουρκικά πολεμικά πλοία πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στο Αιγαίο αναγκάζοντας αντίστοιχη δύναμη ελληνικών σκαφών να βγουν για επιτήρηση στο Αιγαίο!

Αμέσως αμέσως το Τουρκικό Ναυτικό επιχειρεί να στραγγαλίσει οικονομικά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αναγκάζοντάς το να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει, για καύσιμα και αναλώσιμα υλικά ώστε να μπορούν να κινηθούν τα πλοία του. Εκτός όμως από την οικονομική διάσταση, υπάρχει και η εθνική.

Πλέον τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν περιορίζονται στα διεθνή χωρικά ύδατα στο Ανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Προκλητικά κόβουν βόλτες μέσα στις Κυκλάδες και φτάνουν μέχρι ανοιχτά του Σουνίου παραβιάζοντας τα στενά του Καφηρέα νοτίως της Ευβοίας. Και όπως έχω πληροφορηθεί, ο Τούρκος αρχηγός Ναυτικού καθυστερεί να βγει στο κόκκινο τηλέφωνο όταν τον καλεί ο Eλληνας ομόλογός του...

• Παρόμοια η κατάσταση και στους αιθέρες. Οι τουρκικές αεροπορικές προκλήσεις είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένες. Την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δίνει επίγεια «μάχη» για να βρει ανταλλακτικά δια του κανιβαλισμού παλαιότερων αεροπλάνων ώστε να έχει ετοιμοπόλεμα όσο το δυνατόν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, η Aγκυρα όχι μόνο εμφανίζει υπεροπλία σε μαχητικά αεροπλάνα αλλά επιπλέον ρίχνει στη «μάχη» του Αιγαίου και τα νέα της αποκτήματα.

Πλέον σε καθημερινή βάση κάνουν «κοκορέτσι» το Ανατολικό Αιγαίο ελαφρά ιπτάμενα μέσα όπως κατασκοπευτικά ελικοφόρα CN-235 και ελικόπτερα υπερδιπλασιάζοντας τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Ολοένα και περισσότερα τουρκικά εναέρια μέσα πετούν πάνω από συγκεκριμένα ελληνικά μικρονήσια της μεθορίου.

Και ενώ στο Αιγαίο συμβαίνουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, εμείς στρουθοκαμηλίζουμε...

* Γράφει o Δήμος Βερύκιος στο ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...