Μουσική παράσταση την Πέμπτη από το θερινό μουσικό σχολείο

Μουσική παράσταση την Πέμπτη από το θερινό μουσικό σχολείο

Μουσική παράσταση την Πέμπτη από το θερινό μουσικό σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» η μουσική παράσταση του θερινού μουσικού σχολείου της Ρόδου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να δει ποια δουλειά ακριβώς έγινε όλο αυτό το μήνα της λειτουργίας του. Για το γεγονός μίλησε χτες στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σάββας Διακοσταματίου, επισημαίνοντας ότι τα μουσικά μαθήματα στο σχολείο παρακολούθησαν δωρεάν περίπου 100 παιδιά. Σκοπός ήταν να γεμίσουν οι ώρες των παιδιών με δημιουργικό τρόπο, παρέχοντας ποιότητα στα μαθήματα και διευκολύνοντας τους γονείς που δεν έχουν που να τα αφήσουν το καλοκαίρι. Τα μαθήματα ανέλαβαν οι κ.κ. Μανιώτη και Ζαράκη και ο κ. Κυζούλης.

Από την πλευρά της η δασκάλα χορού θεάτρου Μαρία Μανιώτη, αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε ότι το καλοκαιρινό εργαστήρι σημείωσε μεγάλη επιτυχία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά έμαθαν για το τραγούδι, το χορό, το θέατρο και τη μουσική όπως ακριβώς συμβαίνει στα μιούζικαλ».
Μάλιστα τόνισε ότι αρχικά υπήρχε ένας περιορισμός στον αριθμό των παιδιών όμως τελικά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αυτός δεν τηρήθηκε καθώς δεν ήταν δυνατό να αρνηθούν να διδάξουν στα παιδιά που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τη γνώση των τεχνών.

Ειδικά στάθηκε στο γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία της επιμόρφωσης των παιδιών για γονείς που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα και πρόσθεσε ότι στο σχολείο πέρασαν καλά και έμαθαν νέα πράγματα. Όπως υπογράμμισε τα παιδιά, το χειμώνα δεν μπορούν να ασχοληθούν με τέτοιους τομείς υπό την πίεση των μαθημάτων τους και το καλοκαίρι πρέπει να κάνουν πράγματα που τους δίνουν χαρά και ευχαρίστηση.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ