Πρόστιμο σε ελαιοπαραγωγό επέβαλε το υπουργείο

Πρόστιμο σε ελαιοπαραγωγό επέβαλε το υπουργείο

Πρόστιμο σε ελαιοπαραγωγό επέβαλε το υπουργείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Διότι χρησιμοποίησε φυτοφάρμακο με δραστική ουσία, που δεν επιτρέπεται

Πρόστιμο επιβλήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας, σε ελαιοπαραγωγό της Ρόδου, επειδή διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε φυτοφάρμακο χωρίς να τηρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η απόφαση εκδόθηκε χθες και ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1) Επιβάλλουμε στον παραγωγό ......., πρόστιμο ύψους τριακοσίων ευρώ (300€), επειδή υπέπεσε σε παράβαση των διατάξεων του άρθρου 55 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009, που τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 3 του ν. 403.6/2012 (ΦΕΚ Α’ 8), καθόσον διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο φυτοπροστατευτικό προϊόν με δραστική ουσία chlorpyrifos ethyl σε καλλιέργεια ελιάς, χωρίς να τηρηθούν τα επί της συσκευασίας του αναγραφόμενα, σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται η χρήση του στην καλλιέργεια ελιάς.

2) Το ποσό του προστίμου αποτελεί έσοδο του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, εγγράφεται στο λογαριασμό 26670/0, βεβαιώνεται ως δημόσιο έσοδο και εισπράττεται κατά τον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.)

3) Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί από τον ενδιαφερόμενο στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός τριάκοντα (30) ημερών από την επίδοση της παρούσας απόφασης.

4) Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να υποβάλει στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Τμήμα Παρακολούθησης Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρ. και Οικον. Υποστήριξης Μενάνδρου 22, Τ.Θ. 1091, 101 10 Αθήνα, με κοινοποίηση στη Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης του εν λόγω προστίμου στο λογαριασμό 26670/0 του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

5) Κατά της απόφασης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει: α) ένσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49α του ν. 4036/2012, όπως προστέθηκε με το άρθρο 44, παρ. 8 του ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α’ 32) και β) ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που προβλέπονται από τον ν. 2717/1999 (ΦΕΚ 97α) - Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

6) Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί με αποδεικτικό παραλαβής στον ενδιαφερόμενο.

Ε.Υ.
Ο γενικός γραμματέας
Μ. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ»

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης