Μίκα Ιατρίδη: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάω σπίτι μου»

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάω σπίτι μου»

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάω σπίτι μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 636 ΦΟΡΕΣ

Η ανεξάρτηση βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει σε συνέντευξή της ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, ξεκαθαρίζει μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα «Το Χωνί» ότι δεν θα στηρίξει την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται και άρα, δεν θα συμπράξει με την κυβέρνηση στην προεδρική εκλογή.

Δηλώνει παρούσα και έτοιμη να συμμετάσχει σε έναν ευρύτερο διάλογο για το καλό της χώρας και φυσικά παραμένει συνεπής αντιμνημονιακή.

Από τότε που είτε το «όχι στα πρώτα μνημόνια», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τα ποιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Κυρία Ιατρίδη, το τελευταίο διάστημα όλοι κάνουν υπολογισμούς για το αν τελικά η συγκυβέρνηση καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση 180 βουλευτών στην προεδρική εκλογή. Ποια είναι η αίσθησή σας; Θα τα καταφέρουν Σαμαράς και Βενιζέλος; Τι προτίθεστε να κάνετε εσείς προσωπικά;

Έχω πει ότι εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ειδικά αν η συγκυβέρνηση θέσει πάλι εκβιαστικά διλήμματα. Εφόσον η ψήφιση του Προέδρου συνδέεται με τη συνέχιση μιας καταστροφικής για τη χώρα και τους πολίτες της πολιτική, εγώ δεν προτίθεμαι να συμπράξω.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω αν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος εξασφαλίσουν την συναίνεση 180 βουλευτών. Το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό και προσωπικά δεν θα ξαφνιαστώ αν κόμματα που σήμερα λένε ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τελικά τον ψηφίσουν.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές, προφανώς, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων μια και δεν υπακούν σε δεδομένες κομματικές γραμμές και η βούληση των περισσοτέρων παραμένει ερωτηματικό. Πιστεύετε ότι οι παραπάνω, στην πλειοψηφία τους, θα στηρίξουν την συγκυβέρνηση ή όχι;

Δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ μιλώ για τον εαυτό μου. Οι δικές μου θέσεις παραμένουν σταθερές από τότε που είπα το «όχι» στα μνημόνια, γνωρίζοντας ότι με αυτό το «όχι» διακινδύνευα την προσωπική, πολιτική μου πορεία.

Δεν δίστασα να το πω τότε, δεν θα διστάσω να το κάνω και τώρα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα πάω σπίτι μου. Με ενδιαφέρει να βρεθεί μια λύση συνολική για την χώρα μας, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας