Καβγάς συνδικαλιστών για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Καβγάς συνδικαλιστών για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Καβγάς συνδικαλιστών για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφορικά με την απεργία που κηρύχθηκε στις 8 Αυγούστου, έδωσε χτες το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή τα χθεσινά δημοσιεύματα στον τύπο, που θέλουν το ΠΑΜΕ να κατηγορεί για άλλη μια φορά την πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου μας αλλά και του ΕΚΡ, θέλει να καταγγείλλει στο Ροδιακό λαό και συγκεκριμένα σε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα τους γνωστούς-αγνώστους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τις ψευδείς και συκοφαντικές τους ανακοινώσεις.

Οι κύριοι μας κατηγόρησαν ότι αποφεύγουμε τη ρήξη με το μεγάλο τουριστικό ξενοδοχειακό κεφάλαιο ενώ τα γεγονότα δείχνουν ότι απώτερος σκοπός τους είναι με διάφορους τρόπους να προκαλέσουν την αποτυχία της απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο μας. Μέλη του ΠΑΜΕ της μειοψηφίας του Σωματείου, έδειξαν τις προθέσεις τους από την πρώτη στιγμή αφού στο τελευταίο ΔΣ αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την πρόταση του Προέδρου Σταμούλη Αθ. για απεργία στις 8 Αυγούστου. Οι ίδιοι που μιλούν συνεχώς για μαζικοποίηση των δράσεων του Σωματείου είναι οι ίδιοι που προκαλούν τη διάσπαση του κλάδου αφού πάντα αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση από αυτή του Σωματείου μας.

Ας πάρουν λοιπόν οι εργαζόμενοι την επιτυχία της απεργίας του Σωματείου μας στα χέρια τους και να κλείσουν τα αφτιά τους στα κακόβουλα σχόλια των μελών του ΠΑΜΕ που για άλλη μια φορά το μόνο που θέλουν να καταφέρουν είναι να υπονομευόσουν το πιο δυνατό Σωματείο της περιοχής μας. Ας δώσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα, ένα βροντερό παρόν στην απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου την 8η Αυγούστου στις 9:00 π.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ)».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ
«Το ποιος θέλει την επιτυχία μιας απεργίας φαίνεται όχι μόνο από αυτά που λέει αλλά κυρίως από το πως την παλεύει, τι μέτρα παίρνει για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων.
Στην ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του Σωματείου καλεί τάχα τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Η ίδια πλειοψηφία όμως είναι που αρνήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει Γενική Συνέλευση.

Τα συνδικάτα πρέπει να είναι επιτελεία της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων. Να κουβεντιάζουν ποια μορφή πάλης απέδωσε, να παίρνουν μέτρα, να εκτιμούν τι πήγε στραβά και να το διορθώνουν. Σε αυτό το ΔΣ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί 23.000 εργαζόμενους, τέτοια κουβέντα δεν έγινε ποτέ, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Πολύ απλά γιατί ούτε μπορούν ούτε θέλουν να οργανώσουν αγώνες τέτοιους που να φέρουν τους εργάτες στο προσκήνιο και όχι στη γωνία.

Το ΠΑΜΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για Γενική Συνέλευση και απεργία στις 8 Αυγούστου ή σε όποια άλλη ημερομηνία κρίνει η Γενική Συνέλευση, αυτό που αρνήθηκε ήταν τον εκφυλισμό που προτείνει η πλειοψηφία, δηλαδή απεργίες «για να στρέψουμε πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας» όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΡ σε ραδιοφωνικό σταθμό πρόσφατα. Κι επειδή δυο φορές έχουν ισχυριστεί δημόσια ότι το ΠΑΜΕ καταψήφισε την απεργία, τους λέμε να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσομπάνη γιατί θα δημοσιεύσουμε ολόκληρα τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ.

Απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι το προεδρείο του Σωματείου απαντά για λογαριασμό του ΕΚΡ. Δε μας είπαν όμως, διαφωνούν στις 8 του Αυγούστου αντί για απεργία μόνο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να απεργήσουν όλοι οι κλάδοι στο νησί; Κερδισμένοι δε θα βγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι;
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να ανοίξουμε διάλογο.
Όλοι στις 8 Αυγούστου στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Καζίνο στις 9.30 πμ.

ΥΓ. Ο χαρακτηρισμός «γνωστοί – άγνωστοι» δεν ταιριάζει σε αυτούς που βγάζουν μπροστά το πρόσωπό τους στους χώρους δουλειάς, που απολύονται για τη δράση τους, όταν άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά σε αυτούς που υπογράφουν συμβάσεις νύχτα και χωρίς να ανακοινώνουν το μέρος και την ώρα. Τους τον επιστρέφουμε λοιπόν».
Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου